Bestuurder speedpedelec (58) komt zwaar ten val na aanrijding met wagen: “Toestand niet langer kritiek”

© Getty Images
Celina Cazzetta
Celina Cazzetta Medewerker KW

Op het kruispunt van de Klemskerkestraat en Jachthoornstraat in Oostende vond zondagmiddag een zwaar verkeersongeval plaats. Een 58-jarige Oostendenaar kwam met zijn speedpedelec zwaar ten val en verkeerde even in levensgevaar. De toestand van de vijftiger is inmiddels niet meer kritiek.

Het ongeval gebeurde vlak na het middaguur op het kruispunt van de Klemskerkestraat en Jachthoornstraat. Een 76-jarige man uit Middelkerke reed met zijn wagen richting Leffinge toen hij in aanrijding kwam met een 58-jarige Oostendenaar op een speedpedelec. De vijftiger raakte met zijn voorwiel de rechtervoorzijde van de wagen en kwam zwaar ten val. De man liep levensbedreigende verwondingen op, maar is inmiddels aan de beterhand. “In de daaropvolgende nacht evolueerde zijn toestand gunstig”, klinkt het bij de politie. “Zijn toestand is niet langer kritiek.”

Beide bestuurders legden een negatieve ademtest af. Verder onderzoek moet uitwijzen of beide heren op de plaats van het ongeval mochten rijden, want beide straten liggen in het Schorregebied. Daar geldt uitzonderlijk plaatselijk verkeer en gemotoriseerd verkeer wordt er geweerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier