Auto rijdt in op bestelwagen aan Oudenaardsesteenweg in Kortrijk, geen gewonden

De schade aan de voertuigen is aanzienlijk.© CLL
De schade aan de voertuigen is aanzienlijk.© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Disndagnamiddag reed een personenwagen vol in op een bestelwagen in de Kortrijkse Oudenaardsesteenweg. Beide chauffeurs kwamen er met de schrik van af.

De bestuurster van de personenwagen, een cabriolet, kwam uit de richting van Zwevegem en trok via de Oudenaardsesteenweg richting centrum. “Ter hoogte van het metaalverwerkend bedrijf merkte ik een bestelwagen op die klaar stond om de parking te verlaten” klinkt het bij de 23-jarige, afkomstig uit Marke. “Was het een moment van verstrooidheid of was de chauffeur verblind door iets, ik weet het niet. Plots reed hij de parking af dwars over de rijbaan. Ik ben nog vol in de remmen gegaan maar kon de aanrijding onmogelijk nog vermijden. Ik reed vol in de zijkant van de bestelwagen en we kwamen beiden voor de parking tot stilstand.”

Hoewel beide bestuurders er met de schrik van af kwamen, is de schade aanzienlijk. Vooral de cabriolet kreeg het hard te verduren. “Ik weet niet of het nog herstelbaar is” zucht de twintiger. “Het was mijn eerste, eigen wagen en ik had eigenlijk gehoopt er nog een eindje mee te kunnen rijden.”

De verkeershinder op de Oudenaardsesteenweg bleef beperkt tot het strikte minimum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier