Auto opengereten door oplegger, man (39) raakt zwaargewond

De hele linkerkant van de wagen is weg. © TP
Redactie KW

Bij Westouter gebeurde dinsdagmiddag een ernstig ongeval. De bestuurderszijde van een auto werd opengereten door een vrachtwagen. De 39-jarige autobestuurder raakte zwaar gewond.

De hulpdiensten moesten dinsdag rond de middag uitrukken naar de Poperingestraat bij de Heuvellandse deelgemeente Westouter. Daar was een zware botsing gebeurd tussen een auto en een vrachtwagen met oplegger. De aanrijding gebeurde in een bocht ter hoogte van horecazaak ’t Hof van Brabant en het kruispunt met de Lenestraat, vlakbij de grens met Poperinge. Naar verluidt reed de vrachtwagen op de Poperingestraat uit de richting van Heuvelland. De auto zou uit de andere richting gekomen zijn. In de natgeregende bocht begon de oplegger mogelijk te slippen naar het andere rijvak. De achterkant van de oplegger belandde tegen de bestuurderszijde van de auto. De volledige linkerkant van de wagen werd opengereten en de vrachtwagen kwam wat verderop tot stilstand. Op de weg lagen grote brokstukken die uit de wagen waren gerukt.

Zeer zwaar gewond

De auto werd bestuurd door een 39-jarige man uit Poperinge. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de eerste vaststellingen van politiezone Arro Ieper raakte hij zeer zwaar gewond. “Maar het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar”, bevestigde Glenn Verdru, woordvoerder van Arro Ieper. Het parket van West-Vlaanderen stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeval ter plaatste te onderzoeken. Tijdens de vaststellingen en het verder onderzoek bleef de Poperingestraat plaatselijk afgesloten voor alle verkeer. (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier