Auto eindigt na botsing op dak in weide in Pollinkhove: koppel moet door brandweer bevrijd worden

Door de klap op een kruispunt werd deze auto weggeslingerd en de inzittenden kwamen op het dak in een weide terecht. © JH
Redactie KW

Een koppel dat vooraan in een Citroën C3 zat moest dinsdagochtend door de brandweer uit hun auto worden bevrijd na een stevige botsing in Pollinkhove (Lo-Reninge). Door de klap op een kruispunt werd hun auto weggeslingerd en kwamen ze op het dak in een weide terecht. Ze raakten gelukkig niet zwaargewond.

Het verkeersongeval gebeurde dinsdagochtend om 10 uur op de Reningesteenweg in Pollinkhove. Een man kwam er met zijn Peugeot Partner vanuit de Groenendijkstraat gereden en moest de neus van zijn wagen even wat verder steken omdat zijn zicht belemmerd was door een kapel.

“Plots kwam die Citroën van rechts van mij gereden maar de bestuurder reed wel in het midden van de baan”, zegt de man. “Zelf stond ik eigenlijk nog in de Groenendijkstraat. Doordat de wagen in het midden reed heb ik die geraakt in de flank.”

Naar ziekenhuis

Het gevolg was dat de Citroën gegrepen werd, weggeslingerd werd en tientallen meters verder over een gracht ging en op het dak van de auto in een weide terechtkwam. In die wagen zat een koppel vooraan en zij raakten niet zelf uit het voertuig.

De brandweer van Lo-Reninge en Houthulst kwamen ter plaatse om een bevrijding uit te voeren en moesten de wagen deels openknippen. Het koppel werd naar het ziekenhuis gebracht maar ze raakten gelukkig niet zwaargewond. Door het ongeval moest het verkeer een tijdlang beurtelings passeren. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier