Auto doorploegt maïsveld

© TP
Redactie KW

In Ieper raakte een bestuurder woensdagochtend van de Noorderring af. Dit gebeurde ter hoogte van Ter Waarde. De wagen ramde enkele boompjes en reed tientallen meters door een maisveld.

De hulpdiensten moesten woensdagochtend even na 4 uur uitrukken voor een ongeval langs de Ieperse Noorderring. Ter hoogte van de site Ter Waarde reed een auto richting autosnelweg A19, maar de bestuurder week plots van het rijvak af en kruiste de stroken voor het verkeer uit de andere rijrichting. Het voertuig dwarste de volledige Noorderring, ramde een paar boompjes in de berm en kwam terecht in een maïsveld. Tientallen meters verderop kwam de wagen tot stilstand in het veld.

De bestuurder, een 39-jarige man uit Roeselare, raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens politiezone Arro Ieper waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval.

Auto in container

Brandweer Westhoek werd even voor 4.30 uur opgeroepen om een boompje te verzagen, dat meegesleurd was tot in het maisveld. De brandweermannen ruimden ook de andere aangereden boompjes en de brokstukken op langs en op de weg.

De auto, een hybride Mercedes, werd uit het veld getakeld. “Na overleg met de brandweer zal ik het wrak uit voorzorg in een container plaatsen op mijn bedrijfssite”, aldus takelaar Rik Vandenbruwaene. “Door de zware impact tegen de boompjes kan de hybride wagen nog vuur vatten.” Tijdens de takel- en opruimwerken bleef een van de twee rijstroken richting Poperinge plaatselijk afgesloten. (TP)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier