Acht mensen naar ziekenhuis nadat brandweerwagen betrokken raakt bij ongeval in Gistel

De brandweerwagen eindigde tegen een vangrail. © MM
Redactie KW

In de Vaartstraat in Gistel zijn zondagmiddag 8 mensen met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis na een ongeval tussen een brandweerwagen en personenwagen. De brandweerwagen kwam daarbij tot stilstand tegen de vangrail van een brug en belandde net niet in het water. “De mentale impact voor onze mensen is groot”, zegt majoor Marc De Langhe.

De brandweermannen van post Gistel waren even voor 14:00 uur uitgerukt voor een schouwbrand in Zandvoorde. De brandweerwagen reed prioritair, maar op het kruispunt ter hoogte van de Gistelbrug liep het verkeerd. Het kwam tot een aanrijding tussen de pompwagen en een personenwagen die uit een andere richting kwam.

De bestuurder van de brandweerwagen probeerde nog tevergeefs het stuur over te draaien. Het voertuig eindigde tegen de vangrails van de brug. De impact van de crash was groot, maar gelukkig belandde de brandweerwagen niet in het water.

Vooral mentaal lastig

Uiteindelijk moesten zes brandweermannen afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Ook de twee inzittenden van de aangereden personenwagen raakten lichtgewond.

“De materiële schade is groot, maar onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar alle betrokken personen”, zegt majoor Marc De Langhe. “Voor onze mensen – wiens verwondingen meevallen – is het vooral mentaal zeer lastig. Zij kunnen op de nodige opvang rekenen.”

(MM)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier