16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te zijn”

Een tractor reed in op een hoogspanningscabine in Torhout. Daarbij raakte een 16-jarige jongen lichtgewond. © JVM
Redactie KW

Bij het ongeval met de landbouwtractor die zondagmiddag tegen een elektriciteitscabine reed in Torhout is een 16-jarige jongen uit Oostkamp lichtgewond geraakt. Dat meldt de politie Kouter. De tractor zelf bleek ook niet ingeschreven en verzekerd te zijn.

Het ongeval gebeurde zondagmiddag om 12.30 uur op het kruispunt van de Ruddervoordestraat met de Kwaplasstraat in Torhout. Een 30-jarige man uit Wingene kwam er met zijn John Deere tractor van een wedstrijd tractorpulling in de Bosdreef. Hij stond eerst stil om de Ruddervoordestraat op te rijden en vervolgens de Kwaplasstraat in te draaien toen hij de controle over het stuur verloor en tegen een elektriciteitscabine botste. Die verschoof daardoor van de sokkel waardoor een honderdtal woningen in de buurt een tijdlang zonder stroom zat.

16-jarige gewond

Aanvankelijk leek er niemand gewond te zijn, maar de politie Kouter meldt nu dat een 16-jarige jongen uit Oostkamp, die als passagier in de cabine zat, lichtgewond raakte en naar het ziekenhuis in Torhout werd overgebracht. “De tractor zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te zijn”, meldt de politie nog. “De tractor werd getakeld. Het linkervoorwiel van de tractor was geplooid en lag onder de machine. De diesel en olie die uit de tractor lekten, werd opgekuist door de brandweer.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier