Verdediger KSV Roeselare blijft ongedeerd na duik in gracht langs snelweg

De wagen moest getakeld worden. © LSi
Redactie KW

Langs de E403 in Izegem is zaterdagochtend rond 9.00 uur de Braziliaanse verdediger van voetbalclub KSV Roeselare Carlos Eduardo – kortweg Rincon – met zijn Mini Cooper in de gracht beland. De 32-jarige voetballer bleef zo goed als ongedeerd. Wellicht viel hij in slaap achter het stuur.

Iets voor 9.00 uur reed Carlos Eduardo met zijn Mini Cooper van de club van Kortrijk richting Brugge. Wellicht viel hij in slaap achter het stuur en ging zijn voertuig daardoor rechts van de snelweg af. De wagen doorploegde de kale takken van de bomen langs de snelweg en kwam enkele meters lager in de gracht terecht. Hij liep enkel wat schrammen aan de hand op en kroop zelfs uit zijn wagen en klauterde de berm opnieuw naar boven.

Ik heb veel geluk gehad“, besefte Rincon. “Ik was op weg naar mijn woonplaats in Roeselare. Na het ongeval belde ik een ploegmaat en vriend op om mij op te pikken.” Dat kon pas nadat de politie de nodige vaststellingen had gedaan. Zijn auto moest uit de diepe gracht getakeld worden.

Carlos Eduardo de Castro Lourenco is een rijzige centrale verdediger die zijn loopbaan ooit startte bij Inter Milaan en de meeste wedstrijden speelde voor het Franse Troyes. Dit seizoen kwam hij over van de Franse club Stade Laval. Tijdens de vrijdagavondwedstrijd van KSV Roeselare tegen OH Leuven zat hij op de bank. Die wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier