Tuinhuizen in rook op en twee woningen beschadigd bij felle brand

Twee tuinhuizen werden in as gelegd. Van het linkse schiet enkel nog een hoopje as over. © NDZ
Redactie KW

Zaterdagavond ontstond een brand in Moorsele. Een alerte buur lichtte na het spotten van een ontploffing en gitzwarte rookpluim tijdig de brandweer in, waardoor enkel twee tuinhuizen in rook opgingen. Twee huizen zijn licht beschadigd. De familie waar de brand ontstond zorgt naar verluidt geregeld voor overlast.

Zaterdagavond omstreeks 19 uur werd de Kafhoek, een straat in het centrum van Moorsele, opgeschrikt door een ontploffing. Meteen daarna steeg een gitzwarte rookpluim op vanuit de tuin van twee woningen, de vlammen sloegen metershoog. Een opmerkzame buur merkte het vuur op en verwittigde de brandweer. Brandweerlui uit Menen, Wevelgem en Gullegem waren snel ter plaatse en konden twee brandende tuinhuizen tijdig blussen. Ze hadden de situatie vlug onder controle.

“Via een zijdeur die uitgeeft op de tuin van de aanpalende woning konden we rechtstreeks bij de brand komen”, vertelt brandweerofficier Dirk Vens. “Daardoor kon ze snel geblust worden, waardoor het verder uitspreiden van het vuur naar de woningen zelf vermeden werd. Het bleef bij de tuinhuizen.”

De brand is vermoedelijk ontstaan in of rond het tuinhuis van een gezinswoning en sloeg via de houten tuinplaten over naar het tuinhuis van de naastgelegen woning, dat ook helemaal vernield werd. Ook de woningen zelf liepen door de brand schade op, de woning van één van de twee betrokken gezinnen is tijdelijk onbewoonbaar. Als gevolg van de hitte die met de brand gepaard ging, barstten namelijk enkele ramen en werd ook de keukendeur van de aanpalende woning beschadigd.

Drie kinderen ‘home alone’

Wat precies aan de oorzaak ligt van de brand, was zaterdagavond niet meteen duidelijk en wordt nog onderzocht. Op het ogenblik van de brand waren enkel de drie kinderen van het gezin aanwezig. Als bij wonder raakte bij de explosie en de daaropvolgende brand niemand gewond. Naar verluidt zorgen de ouders van het betrokken gezin geregeld voor overlast in de buurt en moeten de politiediensten er geregeld interventies doen. (NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier