Tiener die in Oostende uit zee werd gered, is nog steeds in levensgevaar

Het incident deed zich voor ter hoogte van de Raversijdestraat in de wijk Mariakerke in Oostende. © JRO

De zeventienjarige jongen die donderdagavond in Oostende uit de zee gered moest worden, verkeert nog steeds in levensgevaar. Dat meldt de politie van Oostende. Zijn elfjarige broer is aan de beterhand, maar verblijft wel nog in het ziekenhuis.

Het incident deed zich donderdag rond 18.45 uur voor ter hoogte van de Raversijdestraat in de wijk Mariakerke. De shift van de strandredders zat er om 18.30 uur op, maar even later gingen twee minderjarigen toch opnieuw het water in. De elfjarige jongen en zijn zeventienjarige broer kwamen echter in moeilijkheden. De slachtoffers werden door enkele getuigen uit het water gehaald. De getuigen verwittigden ondertussen ook de hulpdiensten, die erg snel ter plaatse waren om de eerste medische zorgen toe te dienen. Een van de slachtoffers moest zelfs gereanimeerd worden.

Jongere broer aan beterhand

Donderdagavond verkeerden beide broers in levensgevaar. De lokale politie liet vrijdagochtend echter al weten dat de toestand van het jongste slachtoffer enigszins gunstig was geëvolueerd. De elfjarige jongen verkeert niet meer in levensgevaar. “Hij stelt het gezien de omstandigheden oké. Hij verblijft nog in het ziekenhuis”, meldt de politie maandag. De toestand van zijn oudere broer is anderzijds nog steeds ongewijzigd. “Hij verkeert dus nog steeds in levensgevaar en zijn situatie wordt van uur tot uur opgevolgd”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier