Spontaan applaus voor brandweer die kat redt in Izegem

Redactie KW

De bezoekers van de Izegemse Kroegentocht kregen onverwacht een extra spektakel.

De bezoekers van de Izegemse Kroegentocht, die gerust een topeditie mag genoemd worden, kregen onverwacht nog wat extra spektakel. Een kat was tot bovenaan het reclamezeildoek geklommen dat met een stellingconstructie aan een gevel bevestigd is.

Kat kon geen kant meer uit

Het dier zat op minstens 20 meter boven de grond en kon geen kant meer uit. De brandweer kwam er uiteindelijk aan te pas om de kat in veiligheid te brengen.

Ik werd aangesproken door passanten die het dier hadden zien zitten“, zegt uitbater Hein Dekiere van café ‘t 25ste uur bij de Grote Markt. “Een oplossing leek er niet onmiddellijk, daarom heb ik de hulpdiensten verwittigd.” Een team van brandweerpost Izegem van de zone MidWest kwam ter plaatse en liet uiteindelijk de ladderwagen aanrukken om het beestje in veiligheid te brengen.

“Eerste kater is er al”

Intussen had er zich al een grote menigte toeschouwers verzameld om toe te kijken. Het publiek juichte en applaudisseerde toen de kat veilig en wel op de begane grond gebracht was. Passanten ontfermden zich over de kat.

Het kroegentochtpubliek zag er de humor van in. “De eerste kater is er al, nog voor de kroegentocht voorbij is”, klonk het ludiek.

(MI-foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier