Mercedes klaar voor schroothoop langs E403 in Wevelgem, bestuurder spoorloos

De Mercedes is goed voor de schroothoop. © foto CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een eenvoudig ongeval gaf de hulpdiensten vrijdagavond heel wat kopzorgen. Op de E403 troffen ze een voertuig aan, klaar voor de schroothoop, maar van de bestuurder was geen spoor.

De oproept bereikte de noodcentrale rond 22.30 uur vrijdagavond. Getuigen maakten gewag van een Mercedes die, op de E403 ter hoogte van de afrit Wevelgem, met hevige schade in de bocht stond geparkeerd. De politie, die meteen ter plaatse kwam, trof er wel degelijk het voertuig aan, maar de bestuurder was met de noorderzon vertrokken.

Het werd de hulpdiensten snel duidelijk hoe de vork aan de steel zat. Aan de hand van de schade kon men afleiden dat de auto frontaal op de betonnen blokken reed, ter hoogte van de afrit. De bestuurder probeerde nog verder te rijden, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven. Hij of zij wachtte niet op de komst van de hulpdiensten en koos het hazenpad.

De brandweer werd ter plaatse geroepen om het wegdek schoon te vegen. De politie startte reeds een onderzoek om de chauffeur van het voertuig te identificeren. Niemand anders raakte bij het ongeval betrokken. De afrit werd voor de duurtijd van de interventie afgesloten, maar vanwege het uur veroorzaakte dit slechts minimale hinder.

(CL/ foto CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier