Kind (6) dat zwaargewond raakte na val van tweede verdieping in Oostende aan de beterhand

© iStock
Redactie KW

Een kindje van zes jaar is zaterdagmiddag zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis na een val van de tweede verdieping in Oostende. Dat bevestigt de politie. Het kind was aan het spelen toen het naar beneden viel. Het jongetje was gelukkig wel bij bewustzijn. Intussen is de jongen aan de beterhand, aldus het parket.

Het kindje verblijft samen met 29 andere kinderen van een internaatwerking uit Brussel in de Zwitserlandstraat in Oostende. Het is daar dat het zaterdagmiddag omstreeks 11.45 uur verkeerd liep. Het jongetje was aan het spelen toen hij op een bepaald moment twee verdiepingen naar beneden viel. De 6-jarige jongen was even ontsnapt aan de aandacht van de begeleiders toen het gebeurde.

“Het voorval gebeurde kort voor de middag. Tijdens een speelmoment op de tweede verdieping opende een jongen (6) een raam, kroop op de vensterbank en viel zonder tussenkomst van derden naar beneden. Hij raakte zwaargewond en werd bij bewustzijn naar het ziekenhuis overgebracht. De dienst slachtofferbejegening van de lokale politie ontfermt zich over de groep en de ouders van het slachtoffer”, zegt politiewoordvoerder Timmy Van Assche.

Verder onderzoek moet nu uitmaken hoe dat precies kon gebeuren. (MM)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier