Drie vrienden van drenkeling in Blankenberge verhoord over mogelijk schuldig verzuim

Drie vrienden van de 37-jarige Bulgaar die levenloos werd aangetroffen op het strand van Blankenberge, zijn door de politie verhoord over mogelijk schuldig verzuim. Dat bevestigt de raadsman van een verdachte. Volgens zijn vrienden ging het slachtoffer maandagavond in dronken toestand zwemmen.

Een wandelaar ontdekte dinsdag rond 7 uur een lichaam op het strand van Blankenberge. De lokale politiezone Blankenberge/Zuienkerke verwittigde de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen, dat een wetsdokter ter plaatse heeft gestuurd. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van het overlijden loopt dus volop. In eerste instantie was de identiteit van het slachtoffer onduidelijk, maar hij kon uiteindelijk snel geïdentificeerd worden. Het bleek te gaan om een 37-jarige man van Bulgaarse nationaliteit.

Die vlotte identificatie kwam er nadat drie vrienden van het slachtoffer op de hulpdiensten afstapten. Ze vertelden dat ze de avond voordien in Gent en Oostende enorm veel gedronken hadden. Toen ze op het strand van Blankenberge de nacht zouden doorbrengen, ging de dertiger volgens zijn kameraden toch nog even zwemmen.

De drie vrienden van het slachtoffer werden ondertussen verhoord op verdenking van schuldig verzuim. “Mijn cliënt staat recht in zijn schoenen. Hij heeft ‘s ochtends toen hij wakker werd pas beseft dat zijn vriend weg was en is onmiddellijk naar de hulpdiensten op het strand gegaan”, reageert meester Maxime Van Winkel. Van een ruzie was volgens de verdachte geen sprake. De hoofdwonde van het slachtoffer zou verklaard kunnen worden door een val of sprong van een golfbreker.

Het Brugse parket communiceert voorlopig niet over de arrestatie van het drietal. Wellicht zal de autopsie meer klaarheid moeten scheppen. Op basis van de eerste vaststellingen blijft het momenteel immers onduidelijk in welke omstandigheden de Bulgaar precies om het leven is gekomen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier