Brugs charter om zwaar verkeer te beperken aan schoolpoorten

De ondertekenaars van het charter. (foto stad Brugge)
De ondertekenaars van het charter. (foto stad Brugge)
Stefan Vankerkhoven

De Stad Brugge wil zwaar vervoer aan de schoolpoorten tijdens de spitsuren beperken. Daarom heeft Brugge een charter ondertekend samen met de sectorfederaties Transport en Logistiek Vlaanderen, FEMA, Vlaamse Confederatie Bouw, FEBETRA en Bouwunie.

De sectorfederaties zullen de transporteurs en de leveranciers op de hoogte brengen van het charter. De politie zal helpen met het uitstippelen van alternatieve routes. Ook vuilophalingen door IVBO zullen beter afgestemd worden op de schooluren. Een tijdelijk verbod op zwaar verkeer instellen, bij aanvang en einde van de lessen, is volgens burgemeester Dirk De fauw in de praktijk onhaalbaar: “Het zou enkel zorgen voor een verplaatsing van het zwaar vervoer.”

Het charter werd symbolisch ondertekend aan de oversteekplaats voor de basisschool van het Sint-Lodewijkscollege langs de Gistelse Steenweg, waar in februari 2017 de zesjarige Yamen onder het wiel van een vrachtwagen belandde en overleed. Directeur Marc Slosse hoopt dat de voorziene heraanleg deze invalsweg eindelijk veiliger zal maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier