Brandweer rukt uit naar chemiebedrijf in Oostende voor lek: “Defect op leiding tussen opslagtanks”

Plassendale Chemie beschikt over een eigen brandweer op het terrein, maar standaard wordt bij incidenten ook de brandweer van Hulpverleningszone 1 in bijstand gevraagd. © JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De brandweer kreeg omstreeks 8.30 uur een melding van een incident met gevaarlijke stoffen op de Plassendale Chemie Site in Oostende. “Onderzoek wees uit dat er een defect was op een leiding tussen twee opslagtanks”, zegt woordvoerder Yves Vande Velde.

Plassendale Chemie beschikt over een eigen brandweer op het terrein, maar standaard wordt bij incidenten ook de brandweer van Hulpverleningszone 1 in bijstand gevraagd. “Er is inderdaad een melding geweest in het veiligheidssysteem”, zegt Vande Velde. “Waarden bij de meetindicators gaven een verminderde druk aan. Na onderzoek werd vastgesteld dat er een defect zat op de leiding tussen twee opslagtanks.”

De leiding werd uiteindelijk vervangen. Op Plassendale Chemie zijn vier bedrijven gevestigd: Proviron, Evonik Silica Belgium, Ostend Basic Chemicals en waterbedrijf Farys.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier