Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Archiefbeeld. © TP
Redactie KW

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.

“De attractie kwam tot stilstand door een fout in het uitlezen van een sensor. Daardoor geraakt de attractie in automatische veiligheidsmodus: stilstand”, verduidelijkt parkwoordvoerder Filip Van Dorpe. “Iedereen heeft poncho’s gekregen tegen de regen en maakte het goed. Ze werden één per één bevrijd door de brandweer.”

“In totaal gaat het om 37 mensen”, verklaart Kristof Louagie, woordvoerder van Brandweer Westhoek. “De evacuatie verliep vlot met behulp van twee ladderwagens en het zonaal RED-team, gespecialiseerd in reddingen op hoogte. Iedereen kreeg een medische check-up van de EHBO-dienst van het park en van een ambulanceteam. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.”

Geen paniek

“Er was geen sprake van paniek”, benadrukt parkdirecteur Stefaan Lemey. “De betrokken bezoekers kregen poncho’s tegen de regen, voldoende drinkwater en konden zich achteraf opwarmen met een warme maaltijd in het park.”

Het is niet de eerste keer dat El Valador vastloopt. In 2021 werden ongeveer dertig jongeren geëvacueerd door de brandweer.

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier