Zesdeklassers Wonderbos nemen in Hawaïaanse stijl afscheid van basisschool

De Hawaiaantjes, samen met juf Katrien Goderis. © FODI
Redactie KW

In het Wonderbos in Ingelmunster werd er op een speciale manier afscheid genomen van de basisschool. Dat gebeurde in Hawaïaanse stijl.

Het voorbije schooljaar is er een om nooit meer te vergeten. Het coronavirus zorgde ervoor dat de zesdeklassers van basisschool Het Wonderbos heel wat leuke feestjes misliepen. In hun laatste jaar van de basisschool kregen zij geen schoolfeest, geen lentefeest of communie, geen afstudeerfeest… Vooral het wegvallen van het afstudeerfeest viel de school en de kinderen zwaar. Na wat brainstormen werd het traditionele afstudeerfeest en de bijhorende receptie vervangen door een heuse Hawaïaanse afstudeerdag.

In het geheim

Juf Katrien en twee enthousiaste mama’s staken hun schouders onder dit project en de afstudeerdag kreeg vlug vorm. De school zou de zesdeklassers een onvergetelijke dag bezorgen. Een gezellig samenzijn, muziek, dansen, spelletjes spelen en vooral veel smullen. Het werd een heus huzarenstukje om alles geheim te houden. ‘s Ochtends begon de dag met een stevig ontbijt. Tijdens de middag mochten de leerlingen de ‘HAWAÏ-ZONE’ betreden. De speelplaats waar de leerlingen van het zesde leerjaar in de coronaperiode steeds speelden, was omgetoverd tot een Hawaïaanse feestlocatie. De leerlingen mochten er genieten van een laatste samenzijn. Alle zesdeklassers werden getrakteerd op een heuse Wonderbos-mocktail, worsten op de barbecue, marshmallows, frisdrank en een fotoshoot. In de namiddag barstte het feest los en werd er een fuif gehouden.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier