Student Welcome is opener van het academiejaar voor Kortrijk

Op de foto herkennen we de organisatoren en een aantal van de meehelpende studenten. Lotte Depauw ontbreekt op de foto. © TVK
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Het Schouwburgplein wordt vrijdag naar goede gewoonte omgetoverd tot een feestparadijs voor alle studenten. Student Welcome zal er plaatsvinden en de volledige organisatie ligt dan ook voor het eerst in handen van de gloednieuwe vzw Kortrijk Studentenstad.

Studenten zullen kunnen genieten van gratis optredens door lokaal en nationaal talent. “We bieden een diverse line-up aan en we lokaal talent, publieksfavorieten, meebrullende gitaren en pompende beats aan bod komen. Er wordt dus een mooie mix gebracht van live muziek en dj’s”, verwoordt de organisatie het. Het evenement wordt getrokken door 4 alumni uit diverse verschillende hogescholen in Kortrijk, namelijk Thomas Vanhoutte (Howest), Kimberly Frans (Howest en UGent Campus Kortrijk), Lotte Depauw (Howest) en David Delanoye (Howest en VIVES).

Ecologie voorop

Voor het eerst in jaren zal er gebruikgemaakt worden van herbruikbare bekers. Samen met verschillende partners slaat de organisatie de handen in elkaar om zoveel mogelijk drank te serveren in herbruikbare bekers of een ecologisch aluminium blikje. “Een blikje heeft bij het recycleren nog niet de helft van een ecologische voetafdruk in vergelijking met de klassieke petflessen. Een win-winsituatie dus”, aldus de organisatoren.

“Stad Kortrijk blijft inzetten op ecologische evenementen en zo zal ook Student Welcome voor het eerst met herbruikbare bekers werken”, benadrukt Bert Herrewyn, schepen van Milieu. “Het is positief dat ook deze organisatie zo een duidelijk signaal naar de studenten brengt.”

Totaalbeleving

Ook voor beleving stak men de koppen samen. Het podium krijgt weer zijn centrale plaats bij de fontein De Golf en een vrije doorgang wordt gewaarborgd aan de zijkant, zodat iedereen gemakkelijk heen en weer kan. Ook de toegangswegen van het terrein worden verkeersvrij gemaakt tot na het evenement, wat ervoor zal zorgen dat fietsers zorgeloos kunnen parkeren. Voor één keer wordt de fietsstraat een fietsparkeerplaats.

“We mikken op een totaalbeleving tijdens Student Welcome. Het terrein opnieuw anders indelen en de VIP-ruimte meer betrekken tijdens het evenement was slechts een logisch gevolg van deze fundamentele beslissing”, legt Thomas Vanhoutte, een van de 4 nieuwe organisatoren uit.

Het evenement sluit zijn deuren om 01.00 uur zodat studenten de dag erna opnieuw met een fris gezicht naar de les kunnen. Wie interesse heeft om te gaan, is welkom vanaf 19.00 uur, want dan begint het evenement. We geven graag nog eens de line-up mee.

19u-20u: Dj contest winnaar: Dizzy Dropz

20u-21u: Green onions

21u-22u: 5NAPBACK

22u-23u: Michael Schack

23u-00u: Lester Williams

00u-01u: Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier