Speelpleinwerking Wervik heet voortaan Tistof en heeft logo met mascotte

Een deel van het animatorenteam, samen met jeugdconsulent Rein De Jongh en schepen Bert Verhaeghe, stelt het nieuwe T-shirt met passend logo voor. © LVW
Redactie KW

Maandag start in zowel Wervik als Geluwe de stedelijke speelpleinwerking, deze keer met een nieuw logo in de vorm van een mascotte. Het wordt voortaan Speelwerking Tistof. De speelpleinwerking heeft voor de eerste keer nu dus ook een naam. “We beschikken over bijna vijftig animatoren, het aantal groeit”, klinkt het bij jeugdconsulent Rein De Jongh.

De ‘stuurgroep speelpleinwerking’ ging op zoek naar een goed klinkende naam. “Tot die groep behoren de vijf hoofdmonitoren van vorig jaar en ikzelf”, vertelt Rein. “We krijgen ook begeleiding van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking. Mijn broer Robbe stelde een drietal ontwerpen voor en wat het meest aanspraak werd gekozen door de stuurgroep.”

“Met de nieuwe naam willen we wat meer gezicht geven aan de speelpleinwerking”, aldus schepen van Jeugd Bert Verhaeghe (stadslijst Open VLD-Groen-Positief Project). “We willen de speelpleinwerking nog meer op de kaart zetten als een leuke activiteit. Door de maatregelen door het coronavirus moeten we in bubbels van 50 werken. In Wervik zijn er twee bubbels en één in reserve. In Geluwe gaat het om één bubbel en ook een reserve.”

Na een bewogen schooljaar kan de jeugd tijdens de grote vakantie eindelijk eens uitpuffen. “We zijn klaar om elk kind veilig te ontvangen”, benadrukt Rein De Jongh in de stadszaal Oosthove. “De stuurgroep gaf de animatoren een week geleden hier een opleiding.”

Vakantie zonder verplichtinge

“Nieuw is dat er in de voormiddag al drie animatoren aanwezig zijn om de activiteiten voor te bereiden. Ter compensatie worden ze beter betaald. Alles is hier voorhanden. Nieuw is ook dat de kinderen niet verplicht zijn om deel te nemen aan bepaalde activiteiten. De kinderen moeten de vakantie beleven zonder verplichting.”

In deze coronatijden is een speelpleinwerking geen evidentie. Zo moet je vooraf reserveren voor een week. “De ouders betalen 15 euro per week”, vertelt Rein. “Het aantal inschrijvingen verloopt traag, maar groeit gestaag. In het weekend zullen er ook nog last minute bijkomen. Er zijn alvast genoeg inschrijvingen om de speelpleinwerking op te starten.”

Inschrijven gebeurt via de webshop van de stad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier