Skatepark Moorsele opent met Game of Skate

© SLW
Redactie KW

Met toestellen uit Wevelgem krijgt het skatepark in Moorsele een nieuwe toekomst. Daar werd een grote, betonnen vloer gegoten die het aan- en afrijden bevordert, het nieuwe terrein is nu dubbel zo groot als het vroegere skatepark.

Er was ooit een skateterrein in Moorsele, helaas lag het er al een tijdje troosteloos bij. Sinds 2017 waren er zelfs geen toestellen meer. Die toestellen, een rail en een funbox waren wel aanwezig aan de Schelp in Wevelgem. Daar werden ze amper gebruikt doordat het terrein in verhouding te klein was en de ‘aan- en uitloopzones’ er bijgevolg te kort waren. Dankzij een samenwerking met Rampaffairz kunnen alle Wevelgemnaars trouwens voor slechts twee euro in het indoorskatepark terecht.

Degelijke ondergrond

“We besloten daarom om die toestellen van Wevelgem naar Moorsele te verhuizen”, vertelt schepen van jeugd Kevin Defieuw. “Om daar zeker voldoende ruimte te hebben, werd vlak naast het oude skateterrein een bijkomende oppervlakte van 144 vierkante meter in beton aangelegd. Zodat het skaterrein nu verdubbeld is in omvang.”

“In overleg met de lokale skaters werd besloten om het terrein vooral in de lengte uit te breiden en in een degelijke ondergrond te investeren. Aangezien wij de skatetoestellen vanuit Wevelgem recupereren, kon de gemeente het beschikbare budget van 15.000 euro volledig investeren in het terrein zelf.”

Het skateterrein vind je achter het basketbalveld, langs de muur van de sporthal. Voorlopig is het nog even wachten op de rail, nu al lijkt het op een paradijs voor de skaters die daar volledig hun ding kunnen doen.

Galgje op wielen

Op 4 juli werd het vernieuwde skatepark officieel geopend, met een “Game of Skate” wedstrijd. “Het concept van zo’n wedstrijd komt van het spelletje Galgje”, weet jeugdopbouwwerker Jasper Cauwelier. “Alle deelnemers tonen om beurten een trick. De anderen moeten die nadoen. Wie dat niet kan krijgt een letter, wie de vijf letters van het woord ‘Skate’ zo kan vormen ligt eruit. En wie overblijft is de winnaar.”

Donderdag was dat Warre Carron uit Gullegem, Michael Vandamme uit Wervik werd tweede en Andries Debusschere uit Moorsele was de gelukkige derde.

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier