Schooldirecteur Geert Depoortere in Heule met pensioen en uitgewuifd met… Marc Van Ranst

Afscheidnemend directeur Geert Depoortere neemt voor de foto even plaats tussen de leerlingen. © NOM
Redactie KW

Na een onderwijsloopbaan van 40 jaar werd directeur Geert Depoortere, die met pensioen gaat, vrijdagmorgen uitgewuifd in vbs Spes Nostra in de Schoolstraat in Heule, vroeger bekend als de Broederschool. Het vroeg in deze coronatijden wel enige omzichtigheid om een afscheidsfeestje te kunnen organiseren. Alles was voor de afscheidnemende directeur ook een verrassing.

Geert – die volgende week 61 wordt – begon zijn loopbaan in het schooljaar 1979-80 als ‘meester’ in het vijfde leerjaar in de Broederschool, toen nog in handen van de Broeders Van Dale. De voorbije 13 jaar was hij directeur van wat intussen vbs Spes Nostra geworden was. Straks wordt hij opgevolgd door Lore Verbeke.

Ondanks de coronarichtlijnen wisten Joost D’haene en Mieke Blomme – de collega’s-directeurs van respectievelijk de Koffiestraat en de kleuterschool in de Steenstraat – alles in goede banen te leiden. Ze gingen hun collega samen met enkele leerkrachten thuis met de fiets ophalen.

Brief van Marc Van Ranst

De kinderen hadden alle ramen van de school versierd met thema’s die de directeur na aan het hart lagen: de natuur in het algemeen, de bergen en het fietsen. In het dorpscentrum werden ook affiches opgehangen waarop de directeur bedankt werd.

De kinderen, die in bubbels plaatsgenomen hadden, brachten een groot applaus voor de afscheidnemende directeur, waarna er plots een aangetekende brief werd afgeleverd, afkomstig van… Marc Van Ranst. Met ‘slecht nieuws’. In de school zou een nieuw virus opgedoken zijn, niet covid-19 maar pensioenid-40, gelukkig niet gevaarlijk voor kinderen.

“Maar iedere volwassene met 40 dienstjaren loopt wel risico om het virus te verspreiden en moet normaal een jaar in quarantaine blijven“, zo luidde het in de brief. Maar er was een manier om daaraan te ontsnappen, als de kinderen drie opdrachten zouden vervullen. De vierde klas moest een slinger maken van 40 meter lang, het vijfde moest de directeur 40 persoonlijke mails sturen die hij moest beantwoorden en de zesde klas moest in het Frans aftellen van 40 naar nul.

Vanzelfsprekend werden de opdrachten enthousiast uitgevoerd en kan de directeur met een gerust gemoed met pensioen…

(NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier