De asbestverwijdering op de site rond de sporthal in Kleit, een deelgemeente van Maldegem, is voldoende gevorderd. Zowat 250 kinderen van de school De Kleiheuvel, en een 20-tal kinderen van kinderopvang Ukkie-Pukkie kunnen terug in hun lokalen.

Een aannemer die herstellingswerken uitvoerde aan het dak van de sporthal, zou midden mei in de fout gegaan zijn bij het verwijderen van asbestplaten. Op videobeelden van de werken was te zien hoe arbeiders een plaat, mogelijk uit asbest, hadden gebroken. Het gemeentebestuur had de onmiddellijke omgeving van de sporthal afgesloten.

De sporthal blijft voorlopig nog gesloten, omdat er nog asbest aanwezig is.

(BELGA)

De asbestverwijdering op de site rond de sporthal in Kleit, een deelgemeente van Maldegem, is voldoende gevorderd. Zowat 250 kinderen van de school De Kleiheuvel, en een 20-tal kinderen van kinderopvang Ukkie-Pukkie kunnen terug in hun lokalen.Een aannemer die herstellingswerken uitvoerde aan het dak van de sporthal, zou midden mei in de fout gegaan zijn bij het verwijderen van asbestplaten. Op videobeelden van de werken was te zien hoe arbeiders een plaat, mogelijk uit asbest, hadden gebroken. Het gemeentebestuur had de onmiddellijke omgeving van de sporthal afgesloten. De sporthal blijft voorlopig nog gesloten, omdat er nog asbest aanwezig is.(BELGA)