Langverwachte kick-off van indoor skatepark De Kazerne in oude brandweerkazerne

Bert Teughels (41) met zoon Lennert (11) in actie om De Kazerne nog wat aan te kleden. © GV
Redactie KW

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om de oude brandweerkazerne aan het Ommersheimplein in Vichte gebruiksklaar te maken. Het geduld van heel wat jongeren werd op de proef gesteld, maar nu zondag 18 oktober is het zover. De poort van De Kazerne zal openstaan en jong en oud zullen even met de ogen knipperen om zich er van te vergewissen dat het een echt skatepark geworden is.

Omwille van de coronamaatregelen moet de vurige opening ‘Fire in the hall’ noodgedwongen plaats maken voor het goed doordacht en veilig opstarten van de werking. Tijdens de opening is er de mogelijkheid om het park gratis uit te proberen en bij een aantal vrijwilligers kan er informatie verkregen worden over de vereniging en de lessen van Push Skateacademy.

Initieel was de opening voorzien op kermiszondag 20 september, maar door veiligheids-technische redenen was het niet haalbaar. De hele metamorfose van de kazerne is gebeurd door een aantal enthousiaste ouders en jongeren onder impuls van de heel gedreven Bert Teughels. Hij vond een draagvlak om een plek uit te bouwen om te skateboarden. “Met schepen van Jeugd en Sport Yannick Ducatteeuw (Inzet) was ik al bezig in de paasvakantie met het organiseren van skatekampen voor kinderen, maar omwille van de lockdown viel alles stil”, vertelt Bert.

Goede stuurgroep

“Toen het op een bepaald moment pijnlijk duidelijk werd dat jongeren echt geen plek hadden in Vichte, en bij uitbreiding Groot-Anzegem, kwam de uitbouw van het skatepark in een stroomversnelling. Tot eind juni was ik een enkeling die bezig was met een verbeten strijd. Op een bepaald moment heb ik een paar mensen aangesproken en in die periode kregen we de oude brandweerkazerne ter beschikking van de gemeente. Ondertussen zitten we met een goede stuurgroep van zeven mensen en een hoopje energieke tieners van 8 tot 16 jaar die mee de handen uit de mouwen steken.”

Jeugdwerking

“Op termijn is het de bedoeling dat er een krachtige jeugdwerking ontstaat van en door de jongeren. Het skaten kan de aanzet zijn voor andere urban sportactiviteiten zoals breakdance en free running. We zijn nog op zoek naar 16-plussers en andere burgers die de werking mee willen doen draaien. Spring gerust eens binnen zondag”, rondt Bert af.

Welkom op zondag 18 oktober van 11 tot 17 uur. Testen van het skatepark mag maximaal 1 uur. Mondmasker voor +12-jarigen en veiligheidshelm voor skaters verplicht. Blijf op de hoogte van de updates via Facebook ‘Skatepark De Kazerne’ of Instagram ‘de. kazerne_skatepark’.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier