Kinderen Speelcompagnie heel even baas in Oostende

De kinderen waanden zich heel even burgemeester van Oostende toen ze op de stoel van burgemeester Bart mochten plaats nemen. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De burgemeester van Oostende, Bart Tommelein (Open Vld), kreeg vrijdag bezoek van enkele kinderen en hun begeleiders van de Speelcompagnie. Even werden zij burgemeester van de stad.

De Speelcompagnie is een speelpleinwerking die tijdens de schoolvakanties heel wat activiteiten organiseert. “We kregen deze week tien verschillende opdrachten die we moeten uitvoeren”, vertelt monitrice Fien. “Dat gaat van iets gemakkelijkere opdrachten zoals plaats nemen in een brandweerwagen tot haast onmogelijke opdrachten zoals een zandkasteel bouwen van vier meter. Een van de opdrachten was plaats nemen op de stoel van de burgemeester.”

De begeleiders vroegen een onderhoud aan met de burgemeester die met hun vraag instemde. Vrijdag was het dan eindelijk zo ver. “Opnieuw mogen we een vinkje plaatsen bij een van de opdrachten. Ik snap dat het niet evident is om zomaar plaats te nemen op de burgemeestersstoel, maar eigenlijk ging het nog vrij gemakkelijk”, lacht Fien. Als de kinderen en hun begeleiders alle opdrachten tot een goed einde kunnen brengen, dan worden ze getrakteerd op een lekker ontbijt door de verantwoordelijke van Speelcompagnie, Danny Depoorter.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier