Jeugdraad van Meulebeke zit in het nieuw

Het nieuwe bestuur van de Meulebeekse jeugdraad. © Luc
Redactie KW

De Meulebeekse jeugdraad zit niet stil. Ze organiseren zelf heel wat acties of nemen deel aan activiteiten van de gemeente. Sinds kort is er ook een nieuw bestuur die ervoor moet zorgen dat de jeugd een stem krijgt.

“De jeugdraad vertegenwoordigt de belangen van onze jeugd, zowel voor de jeugdverenigingen, jeugdhuis als de ‘onafhankelijke’ jeugd die niet bij een vereniging is aangesloten”, begint jeugdconsulent Giel Vanthournout.

“Op onze vergadering, die normaal de laatste zondag van de maand plaatsvindt, kaarten we dus meestal punten aan die belangrijk zijn voor de jeugd. Het gaat dan om evenementen voor een jong publiek, speelinfrastructuur en jeugdwerking. We proberen het college van burgemeester en schepenen te adviseren over die onderwerpen”, gaat Giel verder.

Zelf organiseert de jeugdraad ook enkele acties zoals De Dag van de Jeugdbeweging, de eindejaarsactie voor alleenstaande senioren en een optreden in Vondel. “We ondersteunen ook tal van initiatieven als vrijwilligers: de Beren City Trail, Kunstendag voor Kinderen, Nacht van Ter Borcht en de Berencross. Het is van het grootste belang dat de jeugd in Meulebeke een stem krijgt, maar dat er ook naar geluisterd wordt. Zo blijft onze gemeente jong en fris”, besluit Giel.

Nieuw elan

Dat zal nog meer het geval zijn nu er een frisse wind waait door het bestuur. De nieuwe namen zijn: voorzitter Axana Van Vlaenderen, ondervoorzitter Tijs Steyaert, penningmeester Nele Coudenys en secretaris Giel Vanthournout.

De andere jeugdraadsleden zijn: Kevin Snauwaert (KAJ), Elise Callewaert (KAJ), Warre Debo (Chirojongens), Amber Hellebuyck (Chiromeisjes), Lieze Derhore (Chiromeisjes, niet op de foto), Jonas Pollet (JH ‘t Vraagteken), Frederik Biermez (JH ‘t Vraagteken), Bram Tuytens (KLJ), Jarne Vanslambrouck (KLJ, niet op foto), Edouard Vanhaecke (Die Beerkens, niet op de foto), Luna Vancraeynest (onafhankelijk, niet op de foto), Jens Vanhevel (onafhankelijk), Sofie Vanhevel (onafhankelijk) en Shauni Laevens (onafhankelijk).

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier