Hotelschool start met afhaaldienst

De leerkrachten en leerlingen dokterden een praktisch organisatieplan uit voor 'Foodshop en Delivery'. © MVP
Redactie KW

De hotelschool van het GO! Atheneum Calmeyn in De Panne bleef niet bij de pakken zitten toen door de coronamaatregelen het didactische restaurant van de hotelschool de deuren moest sluiten. Met de nieuwe afhaaldienst ‘Foodshop en Delivery’ schakelden de leerkrachten een versnelling hoger om alle leerlingen op een andere manier praktijkervaring te laten opdoen.

“Een hotelschool zonder activiteit is toch maar niets”, redeneerden directeur Ine Lievens en het lerarenteam. Ze bedachten een concept waarbij de leerlingen nog meer vaardigheden in de praktijk konden omzetten. “We startten met een afhaaldienst ‘Foodshop en Delivery’ waarbij onze leerlingen flexibel leren denken en handelen en zo kunnen mensen thuis ook nog genieten van hun kookkunsten”, klinkt het.

“Elke week bieden wij een aangepast afhaalmenu aan, met specialiteiten en maaltijden die worden bereid in onze didactische keuken. In onze hotelschool leren de leerlingen verzorgde en afgewerkte maaltijden bereiden. Nu komt er nog wat bij: verpakken volgens de regels en leveren aan de klant. We kozen er daarenboven bewust voor om alle leerjaren te betrekken bij deze organisatie: van de optie ‘Voeding en Horeca’ in 2B tot en met het 7de specialisatiejaar Event Manager (banketaannemer) en Traiteur.3.

De leerkrachten en leerlingen dokterden een praktisch organisatieplan uit voor ‘Foodshop en Delivery’.

(MVP)

Het volledige assortiment wordt wekelijks via een flyer en op de Facebookpagina van de hotelschool verspreid. Bestellen doe je vooraf, ten laatste op maandag om 14 uur via e-mail naar bestellingencalmeyn@gmail.com of telefonisch op het nummer 0478 45 66 86. Op vrijdag haal je jouw bestelling coronaproof af tussen 11 en 14.30 uur in De Trapegeer, het hotelgebouw van de school, naast de sporthal, Sint-Elisabethlaan 4, De Panne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier