"Een hotelschool zonder activiteit is toch maar niets", redeneerden directeur Ine Lievens en het lerarenteam. Ze bedachten een concept waarbij de leerlingen nog meer vaardigheden in de praktijk konden omzetten. "We startten met een afhaaldienst 'Foodshop en Delivery' waarbij onze leerlin...

"Een hotelschool zonder activiteit is toch maar niets", redeneerden directeur Ine Lievens en het lerarenteam. Ze bedachten een concept waarbij de leerlingen nog meer vaardigheden in de praktijk konden omzetten. "We startten met een afhaaldienst 'Foodshop en Delivery' waarbij onze leerlingen flexibel leren denken en handelen en zo kunnen mensen thuis ook nog genieten van hun kookkunsten", klinkt het."Elke week bieden wij een aangepast afhaalmenu aan, met specialiteiten en maaltijden die worden bereid in onze didactische keuken. In onze hotelschool leren de leerlingen verzorgde en afgewerkte maaltijden bereiden. Nu komt er nog wat bij: verpakken volgens de regels en leveren aan de klant. We kozen er daarenboven bewust voor om alle leerjaren te betrekken bij deze organisatie: van de optie 'Voeding en Horeca' in 2B tot en met het 7de specialisatiejaar Event Manager (banketaannemer) en Traiteur.3.De leerkrachten en leerlingen dokterden een praktisch organisatieplan uit voor 'Foodshop en Delivery'. (MVP)