Feestelijke opening nieuw afdak De Polyglot in Spiere-Helkijn

Redactie KW

Na jaren van sparen kon de school zich onder meer de bouw van een afdak voor de leerlingen veroorloven.

“Ruim zeven jaar hebben we de riem aangehaald bij de school”, aldus waarnemend directeur van De Polyglot Marijke Desmet. “Door de inspanningen van het schoolcomité en de ouders hebben we dergelijk bedrag bijeen kunnen krijgen, anders was dat nooit gelukt. We waren al heel lang vragende partij voor een afdak, maar dat werd steeds uitgesteld. Eind augustus is het er dan eindelijk van gekomen. In een weekje was de klus geklaard.”

Vernieuwd werkatelier en nieuwe Chromebooks

Naast de bouw van het afdak werd in De Polyglot ook het werkatelier vernieuwd. Op de koop toe kocht de school meteen ook dertig Chromebooks aan. Deze laptops zijn uitgerust met de nieuwste educatieve snufjes. De school kon deze financiële inspanningen aan nadat het enkele jaren weinig tot geen aankopen had gedaan.

De inkomsten van activiteiten als de kerstmarkt en het schoolfeest, georganiseerd door het schoolcomité, werden jarenlang aan de kant gezet. Deze zomer werd het spaarpotje van zo’n 45 000 euro in één keer opgesoupeerd, maar volgens Desmet was het dat meer dan waard.

“Bij regen schuilden kinderen in smalle gang”

“Het is belangrijk om de ouders te tonen dat hun werk en geld vertaald worden naar aanwijsbare verbeteringen voor hun kinderen. Vroeger moesten de kleuters bij regen altijd in een vrij smalle gang schuilen. Noch voor de leraren, noch voor de leerlingen was dat aangenaam. Je kan je het lawaai wel inbeelden.”

“Nu kunnen de kinderen bij slecht weer gewoon buiten blijven, en onder het afdak schuilen. We hebben ook nog de vernieuwing van het schoolsanitair op de planning staan, waarvan het eerste gedeelte in de herfstvakantie zal plaatsvinden. Het geld voor deze renovatie komt deze keer rechtstreeks uit de schoolpot zelf.”

Openingsceremonie voor afdak

De opening van het afdak mocht niet onopgemerkt voorbij gaan, vond het schoolcomité. De leerlingen mochten hun steentje bijdragen in de voorbereidingen naar de inwijding van het afdak. De kinderen hadden hun artistieke talenten losgelaten op een groot lint, dat zo lang was als het afdak zelf.

Ook tijdens de ceremonie konden de kinderen hun enthousiasme tentoonspreiden. Na een inleidend woordje van Roland Rigolle, voorzitter van het schoolcomité, werden de burgemeesters van de eerste, tweede en derde kleuterklas uitgenodigd om op een grote gong te slaan.

Receptie met burgemeester

Onder goedkeurend oog van Dirk Walraet, de échte burgemeester van Spiere-Helkijn, doorbraken de kleutertjes opgewekt en in volle vaart hun eigen kunstwerk.

Na die feestelijke opening volgde er nog een receptie voor de volwassenen. Onder meer de burgemeester, enkele schepenen, het schoolpersoneel en ouders van leerlingen waren van de partij.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier