Eerste AED toestel in Meense school Sint-Jan

Ann Expeel (midden) omringd door haar sponsers vlnr: Willi Degroote, Vincent Debeuf, Hadewych Samyn, Sebastien Geldof, Christophe Claeys, Randy Kypers en Kimberly Vandeputte. © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Donderdag was een een grote dag voor de vrije basisschool Sint-Jan in Menen. Met veel trots werd er een AED toestel onthuld.

“Twee jaar geleden namen we dit letterlijk door ons te engageren in een actie van het Rode Kruis en 100 mogelijke donoren binnen te halen. Dit jaar gaan we nog een stapje verder. Door fondsenwerving via de vzw Heart-Saver mogen we met trots een AED toestel aan onze schoolmuur plaatsen“, zegt directeur Ann Expeel. Het toestel zal aan de buitenkant van het gebouw gehangen worden, zodat ook buurtbewoners indien nodig daar gebruik kunnen van maken.

“Onze missie is ‘School met een hart’. Voor het personeel en de leerkrachten hadden we in de namiddag ook een opleiding voorzien. Wj zijn de enig school in groot Menen die vandaag een AED toestel bezitten. Het is een vrij duur toestel en ik dank nogmaals alle sponsors om dit allemaal mogelijk te maken“, besluit een trotse directeur.

(NVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier