101.912 euro subsidie voor basisschool De Zeeboon

Basisschool De Zeeboon zal met het geld de sanitaire blokken aanpakken. © WK
Redactie KW

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 101.912 euro in de gebouwen van de Vrije Basisschool De Zeeboon in De Haan. Het bedrag zal gebruikt worden voor het vernieuwen en herinrichten van drie sanitaire blokken.

In totaal maakt Vlaanderen in deze regeerperiode 500 miljoen euro extra vrij om te investeren in schoolinfrastructuur. Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren.

De klemtoon ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zijn, maar ook lagere scholen komen aan bod. Vrije basisschool De Zeeboon zal de subsidie van 101.912 euro gebruiken voor het vernieuwen en herinrichten van drie sanitaire blokken.

De werken starten pas in de paasvakantie, maar we zijn uiteraard heel blij met deze subsidie“, zegt directeur Ann Merchiers. De totale kostprijs van de werken bedraagt 130.000 euro. Ze worden voor zeventig procent gesubsidieerd. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier