Sportcentrum Poezelhoek wordt groener en veiliger

Er komt een openbare procedure voor een bedrag van 671.623 euro die de omgeving van De Poezelhoek veiliger en groener zal maken. © SL
Stefaan Lernout

De omgeving van de Poezelhoek wordt grondig onder handen genomen. Het vuil water wordt niet langer in de Heulebeek geloosd, fietsers en wandelaars zullen op een veiliger manier Bergelen en de terreinen van FC Gullegem kunnen bereiken.

Tijdens de gemeenteraad werd de aanzet gegeven voor de aanpak van Sportcentrum Poezelhoek. Er komt een openbare procedure voor een bedrag van 671.623 euro die de omgeving veiliger en groener zal maken.

De aanzet was het aansluiten van het sportcentrum op de riolering, tot nu toe ging het vuilwater richting de Heulebeek. “We maken van de gelegenheid gebruik om ook enkele andere zaken aan te pakken”, aldus schepen Stijn Tant (CD&V).

“Langs Carrefour komt een veiliger en hoger fietspad richting Bergelen. Automobilisten zullen de parking moeten oprijden en komen niet langer in conflict met fietsers zoals dat nu wel het geval is. Parkeren langs de tribune wordt niet meer mogelijk, daar komt een ontharding en fietsenstallingen.”

Toegankelijkheid

Verder wordt het bestaand leunhekwerk in beton van speelveld 2 en de noordwestelijke hoek van speelveld 3 vervangen. Een van de pijnpunten was de vijf jaar oude toegang richting het nieuw gebouw met kleedkamers. De pyloon zorgde voor mindere toegankelijkheid, zeker voor rolstoelen. Dat wordt eveneens aangepakt. Er wordt op die hoek een terras voorzien voor de cafetaria en wat groen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier