Gemeente bedankt scholen voor opruimacties

Redactie KW

Dit schooljaar is de werkgroep Zwerfvuil van de gemeentelijke adviesraad (minaraad) samen met de twee Oostrozebeekse basisscholen opnieuw de strijd aan met het zwerfvuil aangegaan.

Vijf keer gingen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de Ginsteschool en van het zesde leerjaar van Mandelbloesem op zwerfvuiljacht, samen met een drietal vrijwilligers van de minaraad. Keer op keer brachten zij overvolle zakken zwerfvuil terug.

“Met deze opruimacties willen we de kinderen sensibiliseren over het zwerfvuilprobleem”, aldus gemeenteraadslid Ann-Sophie Verschoore. Om de scholen te bedanken voor hun inspanningen heeft de werkgroep de acties gekoppeld aan de netheidsbarometer van Ovam. Voor de metingen ontvangt de gemeente een tussenkomst van 500 euro van Mooimakers. Die som wordt verdeeld onder de scholen, als dank voor hun inspanningen. Op de foto staan Ann-Sophie Verschoore, Claire Mulier, Hermien De Foer, Luc Derudder, Guido Maes, Lieve Mallisse, Ilse Vervaeck en Jan Scherpereel. (CLY/foto CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier