Knokke-Heist investeert ruim 113.000 euro in nieuwe vuilnisbakken: “Eigentijds design én praktische voordelen”

Zo zien de nieuwe vuilnisbakken eruit. © MM
Redactie KW

Knokke-Heist investeert 113.740 euro in nieuwe openbare vuilnisbakken. Die vervangen de oude groene metalen afvalbakken. “De nieuwe vuilnisbakken zijn eleganter, zijn vervaardigd uit een schokbestendige buitenmantel in roestvrij staal en voorzien van een coating met verschillende oppervlaktebehandelingen met polyurethaanpoeder”, zegt het gemeentebestuur.

Deze nieuwe grijze exemplaren hebben volgens heet gemeentebestuur niet alleen een eigentijds esthetisch design maar bieden ook heel wat praktische voordelen. Zo sluit de vuilnisbak mooi aan met de ondergrond in klinkers of gras waardoor er geen afval onder de vuilnisbak kan worden geplaatst en er geen onkruid onder kan groeien. “De interne afvalbak is qua inhoud ook dubbel zo groot in vergelijking met de vorige en kan er gemakkelijk uitgenomen worden in functie van onderhoud of herstel”, klinkt het.

Er is ook een geïntegreerde asbak voorzien en een ruimte om een sensor te plaatsen. Het AGSO heeft heel wat vuilnisbakken al voorzien van dergelijke sensoren zodat er via een dashboard op afstand kan gemonitord worden wanneer de vuilbak vol zit en bijgevolg geledigd moet worden. Op de vuilbak wordt ook het nieuwe logo van de gemeente Knokke-Heist geponst waardoor de gebruiker weet dat dit een officiële openbare afvalkorf is voor klein restafval. De gemeente bestelde momenteel 75 exemplaren, goed voor de investering van ruim 113.000 euro. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier