Storm Louis blaast stelling aan watertoren in Menen weg, lijnbus belandt in gracht in Oostrozebeke

In Kortemark vlogen dakpannen naar beneden. © JH

In het zuiden van West-Vlaanderen heeft storm Louis donderdagavond her en der schade veroorzaakt. Zo viel een stelling aan de watertoren in de Noordstraat in Menen naar beneden en belandde er in Oostrozebeke een lijnbus in de gracht.

De brandweer van zone Westhoek kreeg een 80-tal oproepen te verwerken. “De storm beschadigde heel wat daken op de as Poperinge, Ieper, Zonnebeke, Diksmuide en Kortemark”, zegt Kristof Louagie.

Windhoos in Kortemark

Ook bomen en wegsignalisatie moesten het vergelden. In Kortemark werden een 10-tal woningen beschadigd door een mogelijke windhoos of valwind. Aan de kustregio bleef de schade momenteel beperkt.

In brandweerzone Fluvia telden ze een 37-tal interventies. Zo viel een stelling aan de watertoren in de Noordstraat in Menen naar beneden. Een deel ervan kwam op een woning terecht. De straat werd afgezet.

Lijnbus in de gracht

“We moesten ook enkele keren uitrukken voor schade die nog niet hersteld was na de vorige storm. In die gevallen kunnen we niet erg veel doen”, zegt Philip Stichelbaut van Fluvia. Verder was er de gebruikelijke schade door takken, dranghekken die op de weg lagen, weggewaaide tuinhuizen en losse dakgoten.

In Oostrozebeke belandde een lijnbus in de gracht, maar er waren geen passagiers. De chauffeur raakte lichtgewond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier