Krachtige storm op komst, Stad Oostende waarschuwt: “Vermijd onnodige verplaatsingen en blijf zoveel mogelijk binnen”

Er wordt donderdag een krachtige storm verwacht met hoge windsnelheden en tijdelijk sterke rukwinden. © GF
Redactie KW

Er wordt donderdag een krachtige storm verwacht met hoge windsnelheden en tijdelijk sterke rukwinden. Het stormweer begint donderdagmiddag en duurt tot ‘s nachts. Er wordt daarom aangeraden om onnodige verplaatsingen te vermijden en zoveel mogelijk binnen te blijven. Het noodnummer 1722 is actief voor brandweerhulp.

Er wordt vanaf donderdagmiddag een krachtige storm verwacht met hoge windsnelheden en tijdelijk sterke rukwinden. De storm houdt wellicht aan tot ‘s nachts.

Voorzorgsmaatregelen

In Oostende nemen ze alvast voorzorgsmaatregelen. Zo blijven tijdens de duur van het stormweer de Strekdammen en het Staketsel afgesloten. Het sportpark ‘De Schorre’ sluit donderdagmiddag vanaf 12 uur en blijft gesloten voor de rest van de dag. “Vermijd onnodige verplaatsingen en blijf zoveel mogelijk binnen. Ga niet wandelen in parken en bossen en maak losse voorwerpen op terrassen of in tuinen goed vast of neem ze binnen. Parkeer je wagen niet in de nabijheid van bomen”, klinkt het in persbericht van de stad Oostende.

Noodnummer 1722 actief

Het noodnummer 1722 is actief voor wie hulp nodig heeft van de brandweer. “Als je tijdens of na dit noodweer brandweerbijstand nodig hebt voor stormschade, maar niemand (potentieel) in gevaar is, kan je via 1722 brandweerhulp vragen. Gebruik hiervoor bij voorkeur het e-loket“, aldus nog de stad Oostende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier