Gullegems wereldmuziekfestival Kokopelli eindigt in zondvloed

In geen tijd veranderde het hele terrein in één grote modderpoel. © AV
Redactie KW

Ruim 7.500 bezoekers en twee dagen lang zwoele sfeer en amusement. Wereldmuziekfestival Kokopelli in Gullegem was weer een topper en een feestje voor jong en oud. “Jammer dat de feestvierders op zondagavond al om 20.30 uur huiswaarts moesten nadat ze een ware zondvloed over zich heen kregen”, zegt communicatiemedewerkster Janne Debrouwere.

De festivalgasten hadden zich al een dag lang ‘gejeund’ en werden tegen achten onverwacht getrakteerd op een warmteonweer dat in Gullegem, net als in de ruime regio Kortrijk, plots opstak.

Janne: “In geen tijd veranderde het hele terrein in één grote modderpoel. Toen dan ook overal stroompannes opdoken, en de wind van alles omverblies was er bij sommigen toch even paniek. Gelukkig waren de ouders met kindjes al naar huis.”

Terrein rustig ontruimd

Na overleg met de brandweer werd het hele terrein rustig ontruimd. Niet altijd even simpel, getuigt Janne, als je plots geconfronteerd wordt met een groepje vluchtelingen van Fedasil dat zo goed als niks bij heeft. “Ik heb die maar in de nabije sporthal opgevangen tot wij hen vervoer konden aanbieden. Toen onze elektriciens weer voor stroom hadden gezorgd, keerde de rust terug. Het festival nog eventjes herstarten, was geen optie meer.”

Ondanks de koude douche die velen kregen, bleven ze er op het eerste terrein de sfeer in houden en ruimden de technici de spullen op die ze nog hadden kunnen redden. De verzekering zal haar werk hebben.

Ondanks de tegenslagen is het festivalbestuur dik tevreden over de 17de editie van Kokopelli en droomt het al luidop hoe het volgend jaar nog beter kan. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier