Gouverneur houdt twee infosessies over de wateroverlast voor de getroffen bevolking van het IJzerbekken en van de vallei van de Heulebeek

© BELGA
Redactie KW

Om de bewoners die getroffen zijn door de wateroverlast in het Ijzerbekken en in de vallei van de Heulebeek te informeren, houdt de gouverneur twee infosessie. Hij neemt dit initiatief samen met de burgemeesters van de betrokken gemeentebesturen.

De infosessies staan open voor alle mensen die schade ondervonden door de wateroverlast.

Infosessie Westhoek

De infosessie voor de Westhoek vindt plaats op maandag 4 december om 18u30 in cc Kruispunt in Diksmuide. Deze infosessie staat open voor alle bewoners van het Ijzerbekken die getroffen zijn door de wateroverlast.

Dit staat op het programma voor de infosessie Westhoek:

• Verwelkoming door de burgemeester van Diksmuide, mevrouw Lies Laridon

• Inleiding door de gouverneur, de heer Carl Decaluwé

• Situering van wat gebeurde door het KMI en het Hydrologische Informatie Centrum

• Hoe zit het met de verzekering na wateroverlast? door Assuralia, beroepsorganisatie van verzekeraars

• Het Vlaamse Rampenfonds: hoe schade melden en wat na de erkenning van de wateroverlast als ramp? door het Vlaamse Rampenfonds

• Psychosociaal aspect door het CAW

• Ruimte tot vraagstelling door het publiek.

De netbeheerder Fluvius, De Watergroep, Het Rode Kruis en de waterbeheerders (De Vlaamse Waterweg, de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM), de provinciale dienst waterlopen en de polderbesturen) zijn ook aanwezig om eventuele vragen aan hun adres te beantwoorden.

Infosessie Heulebeek

Deze gaat door in de raadszaal van het gemeentehuis van Ledegem op maandag 11 december om 20u00.

Het programma ziet er grotendeels hetzelfde uit als bij de infosessie in de Westhoek. Wat afwijkt, is, dat de burgemeester van Ledegem, de heer Bart Dochy de aanwezigen verwelkomt. De situering van wat gebeurde, neemt de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) hier voor haar rekening.

De netbeheerder Fluvius en de provinciale dienst waterlopen zijn ook aanwezig tijdens deze sessie om vragen uit het publiek te beantwoorden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier