Dak van woonzorgcentrum losgekomen in Oostende: “Er is nog altijd acuut gevaar van vallende brokstukken”

Er is momenteel een perimeter ingesteld. © DVL
Redactie KW

Door de hevige stormwind heeft het dak van woonzorgcentrum De Boarebreker in Oostende schade opgelopen. De lokale politie van Oostende heeft een veiligheidszone ingesteld, omdat vallende brokstukken nog steeds voor een acuut gevaar kunnen zorgen.

Donderdagnamiddag zijn in Oostende stukken van het dak van woonzorgcentrum De Boarebreker losgekomen. In de Kaïrostraat werd daarom een veiligheidszone ingesteld tussen de Koninginnelaan en de Edith Cavellstraat. Hetzelfde geldt voor de Jules Peurquaetstraat en de Peter Benoitstraat.

“Er is nog altijd acuut gevaar van vallende brokstukken. Politie en brandweer vragen bewoners om binnen te blijven en enkel indien strikt noodzakelijk de woning te verlaten, dit op eigen risico”, klinkt het in een mededeling van de lokale politie.

Van deur tot deur

De veiligheidsdiensten gaan van deur tot deur om de bewoners te verwittigen. Daarnaast werd voor de betrokken Oostendse wijk ook een BE-Alert verstuurd. “Intussen stellen de diensten alles in het werk om instandhoudingswerken uit te voeren. De definitieve herstellingen aan het dak volgen later.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier