Jaarlijkse boerenmarkt bij de Landelijke Gilde van Oostrozebeke: “Gevarieerd en vers”

De organisatoren van de boerenmarkt met v.l.n.r. Wim Vanhaverbeke, Kris Blondeel, Marino Delmotte, Danny Valcke, Bert Debrabandere, Danny Debouvere, Geert De Witte, Frans Lambrecht en Koen Van der Cruysen. © CLY
Redactie KW

Op zaterdag 26 oktober pakt de Landelijke Gilde van 9 tot 12 uur uit met de jaarlijkse boerenmarkt. “Op het marktplein zullen tientallen standhouders een gevarieerd gamma aan verse wintergroenten aanbieden”, licht Wim Vanhaverbeke, voorzitter van de Landelijke Gilde, toe.

“De jaarlijkse boerenmarkt is eigenlijk een leuk evenement, die niet te vergelijken valt met de wekelijkse marktdag. Vooreerst zijn het allemaal mensen uit Oostrozebeke, die actief zijn in de land- en tuinbouw, die vrijwillig hun medewerking verlenen aan de boerenmarkt. Er wordt ook gezorgd voor animatie. Zo is er een standje van de KVLV. Zij zullen pannenkoeken en verse soep aanbieden. De KLJ zal een jeneverbar uitbaten en wokbordjes presenteren”, weet Wim Vanhaverbeke.

Tombola

Bovendien krijgt elke klant bij elke aankoop een lotje waarmee hij kan deelnemen aan een leuke tombola. “Als eerste prijs wordt er een rijkgevulde groentekorf geschonken. Het aanbod zelf op de verschillende standjes bestaat uit nieuwe aardappelen, scharreleieren, chrysanten, appelen en peren en een ruim aanbod aan zuivelproducten, champignons en klein fruit. Een bezoekje is pure gezelligheid en een ideale kans om nieuwe mensen te leren kennen”, besluit de voorzitter.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier