Diksmuidenaar Günther Claes volgde intensieve cursus boomverzorging

Boomverzorger Günther Claes weet alles over bomen. (foto ACK)
Redactie KW

Günther Claes (39) heeft een passie voor bomen. “Bomen zijn ons natuurlijk kapitaal. Het is van groot belang die gezond te houden”, benadrukt de professionele boomverzorger die bij alle boomproblemen raad weet.

Boomverzorger Günther Claes woont met zijn echtgenote Sarah Paulussen en zonen Arne en Tibo in de Kaaskerkestraat in Diksmuide. “Vanuit een passie voor bomen en om nog meer te weten te komen over bomen volgde ik een cursus. De cursus bevatte een hele reeks verschillende aspecten: de anatomie van de boom, de wetgeving, planten- en bodemkunde, waardebepaling van de boom, veilig werken met de kettingzaag, klimmen in bomen en ook een doorgedreven EHBO-cursus om passend te kunnen ingrijpen bij ongevallen”

Van planten tot vellen

Iedereen kan bij Günther terecht om op een correcte manier bomen te onderhouden, vanaf de aanplant tot ze heel oud zijn. “Ik werkte gedurende achttien jaar met bomen voor een privéfirma”, vertelt Günther. “Bomen zijn ons natuurlijk kapitaal. Het is van groot belang die gezond te houden. Elke boom is anders en zelfs de omgeving waarin een boom staat, is van belang. Ik zorg voor het planten en begeleidingssnoei tot ongeveer 10 jaar, onderhoudssnoei indien nodig zoals na een hevige storm, het knotten en vellen van bomen , technisch advies geven en kijken of de boom breukgevoelig is, boomveiligheidscontrole,… Ook de plaats waar de boom staat is belangrijk en kan indien nodig verbeterd worden door de grond aan te passen. Daarnaast zorg ik voor de bescherming van bomen, bijvoorbeeld bij bouwwerken die de wortels kunnen beschadigen. Bomen kunnen ook verschillende soorten ziektes krijgen. Het is mijn taak om dan uit te zoeken welk soort ziekte de boom heeft. Eenmaal gevonden waaraan de boom lijdt, kan ik de gepaste maatregels nemen om de boom te genezen. Ook als een boom verplant moet worden, geef ik graag advies. Indien nodig kan ik zelfs volwassen exemplaren verplanten. (ACK)

Günther is te bereiken via 0477 21 76 84.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier