Collector Aquafin aan Regenboogstadion kost 82.000 euro meer dan voorzien

Inge Vandevelde: "Het algemeen belang mag niet opdraaien voor deze kost die nog eens extra 82.000 euro meer is dan eerder werd vooropgesteld." © (Foto DJW)
Redactie KW

Voor de ontwikkeling rond het Regenboogstadion dienen de collectoren van Aquafin en de stad te worden verplaatst naar de Zuiderlaan. Dit speelt in het kader van dienst Mobiliteit en Openbare Werken (MOBER) voor de ontwikkeling van de site rond het stadion, de Zuiderlaan en een gedeelte van Parking Expo. Dit domein zal worden heringericht met een kluifrotonde.

“Het is een enorm grote kost en dit omdat de collector toevallig op de verkeerde plaats ligt”, klonk het bij Inge Vandevelde (Groen). “Het algemeen belang mag niet opdraaien voor deze kost die nog eens extra 82.000 euro meer is dan eerder werd vooropgesteld in mei”, klonk het nog verder. Zij zal zich dan ook onthouden bij de goedkeuring hiervan.

Mario Verhellen (SP.A): “Ik wist niet dat er daar een collector aanwezig was. Jullie als schepencollege waarschijnlijk wel, maar mijn fractie niet”, sneerde hij hen toe.

Een ietwat geagiteerde Rik Soens (CD&V) reageerde hierop: “Mario, je moet niet denken dat je mij in je voorlaatste gemeenteraad denkt te kunnen op stang jagen. Jullie wisten het wel en daarmee uit!”, aldus een vastberaden Soens.

(BC – Foto DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier