“Verstappen eens in het Nederlands interviewen”: Lammens en Lambert willen andere kant van de Formule 1-wereld laten zien met een vlog

Bruno Lambert en Stefaan Lammens willen de kijker meenemen achter de schermen met hun vlog Play Sports Track Talk. © MI
Frank Meurisse
Frank Meurisse Medewerker KW

De doorsnee Formule 1-liefhebber ziet behalve de wedstrijdbeelden hoogstens nog de bijhorende interviews. “Terwijl er zoveel meer interessants gebeurt op en rond het circuit”, zeggen Stefaan Lammens en Bruno Lambert. De twee mediamannen kunnen het weten, door hun jarenlange ervaring samen te gooien doen ze Formule 1-deuren opengaan die anders dicht blijven en dit willen ze delen in hun vlog Play Sports Track Talk.

Oud-Bruggeling Stefaan Lammens voorziet het Formule 1-gebeuren al jaren van livecommentaar. Ook samenvattingen van de wedstrijden zijn een kolfje naar zijn hand. Daarnaast bracht hij verslag uit van paardenwedstrijden. En daar kruiste hij het pad van allround mediaman en Izegemnaar Bruno Lambert. “Beide sporten draaien rond paardenkracht, we moesten elkaar wel treffen”, lachen de twee. “Maar even serieus nu, bij het samenleggen van onze ervaringen in de media bleek de som van 1 en 1 groter dan twee en we besloten – met goedkeuring van tv-zender Play Sports – onze krachten te bundelen.”

Stefaan Lammens was al langer kind aan huis in de Formule 1-wereld. Voor Bruno Lambert is het nieuw. “Maar als professional kan je je in iets verdiepen tot het niveau dat gevraagd wordt. Iets wat ik ook deed. En al snel merkte ik dat het gebeuren me lag.”

Achter de schermen

De Formule 1-sport alleen al spreekt voor velen tot de verbeelding en net daar kunnen Lammens en Lambert intussen zo goed als elke deur doen opengaan. “Precies dit willen we delen, wat we meemaken. Het resultaat van wat we achter de schermen van een F1 Grand Prix beleven geven we binnenkort, onder de vleugels van Play Sports, gestalte in de vlog Play Sports Track Talk.

De vlog is organisch gegroeid. Na de babbel tijdens de paardenwedstrijden ging Bruno aan de slag als cameraman voor de stand-upinterviews die Stefaan Lammens verzorgde. “Er was echter nog marge bij onze werkzaamheden”, aldus Stefaan Lammens. “We konden er nog wel iets extra bij doen. Ideeën rijzen spontaan. Waarom zouden we bijvoorbeeld Max Verstappen niet eens in het Nederlands interviewen?”

“We willen tonen wat interviewer en cameraman zien, maar het publiek niet”

Terwijl de twee samenzitten ontstaat een waterval aan ideeën. “Het komt er op neer dat we de kijker verder willen meenemen dan louter naar het circuit. We willen tonen wat interviewer en cameraman zien, maar het publiek niet. We willen de kijker uit die enge omgeving halen waarin die zich bevindt. Want net wat er rond ons gebeurt maakt het extra boeiend. De huidige sociale media lenen zich hier perfect toe. Dit in een vlog gieten, zou de ideale uitkomst zijn.”

Het is het domein waar Bruno Lambert heel bedreven in is. “Door jarenlange ervaring voel ik wat het goed doet online. Het publiek kennis laten maken met de mensen achter de racers is zoiets. Momenteel werken we aan het format waarin we dit zullen brengen.

Play Sports Track Talk wordt de naam van de vlog. “De werktitel Lammi en Lambo werd helaas niet weerhouden”, lachen de twee. “Het mag luchtig zijn, maar moet wel een zekere body hebben.”

Vuurdoop in Monaco

De Grand Prix van Monaco op 26 mei wordt de vuurdoop voor de vlog. Meteen niet van de minste F1-wedstrijden. “Voor velen is dit een mythische omloop. Het is aan ons om die mythe te doorprikken. Ook hier weer zijn de mogelijkheden legio. Waarom niet eens postvatten op een jacht dat daar ligt en de eigenaar aan het woord te laten. Hoe beleeft die zo’n race?”, denkt Bruno Lambert luidop. “Het leuke is dat we van Play Sports vrij zijn om te gaan en te staan waar we willen”, vult Stefaan Lammens aan. “De Formule 1-wereld is een familie geworden waar we stilaan deel van zijn gaan uitmaken, tot en met het logistieke gebeuren toe.”

“Ook dit kunnen we eens brengen? Je ziet: de invalshoeken zijn oneindig. We gaan ons in eerste instantie wel beperken tot de Europese wedstrijden. Maar wat wij van plan zijn, is onuitgegeven. We ruiken en voelen wat er leeft. Vooraf dromen doen we niet, we zien wel telkens ter plaatse.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier