“We krijgen heel veel liefde van onze zeven kinderen”: Kevin en Nena uit Diksmuide duiken op in nieuw VTM-programma ‘Families XXL’

Kevin Verlinde en Nena Mathys hebben zeven kinderen: Esmée, Noä, Elien, Gunther, Wout, Camille en Yarne. © VTM
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

In het nieuwe tv-programma ‘Families XXL’ toont Stephanie Planckaert het dagelijkse leven van grote gezinnen. Zo ook dat van Kevin Verlinde en Nena Mathys en hun kroost. “Wij hebben hele lieve kindjes die de harten van alle kijkers zullen doen smelten.”

Dat Kevin Verlinde (32) en Nena Mathys (32) een groot gezin hebben, was geen bewuste keuze, want zes van de zeven zwangerschappen waren ongepland. Opmerkelijk trouwens: Nena stamt ook uit een groot gezin met zes kinderen, maar Kevin is enig kind. Zij zijn nu tien jaar getrouwd, nadat ze elkaar twaalf jaar geleden leerden kennen.

“Ik verkocht mijn brommer op een tweedehandssite en Kevin had op dat zoekertje gereageerd. Maar ook na de verkoop zijn we blijven sms’en en afspreken”, lacht Nena. “Twee maanden later trok ik al bij hem in en al gauw hadden we het over kinderen. Zo spraken we af dat wij geen eventuele zwangerschap zouden afbreken als er daar geen medische, financiële of praktische redenen toe zijn. Ondertussen zijn we dus gezegend met zeven kindjes: Esmée (11), Noä (10), Elien (8), Gunther (6), Wout (4), Camille (2) en de 11 maanden oude Yarne.”

Heel fier

De opnames voor ‘Families XXL’ vonden plaats toen Nena nog met een bolle buik rondliep. “Op Facebook werd ik door een andere mama getagd in een oproep naar gezinnen met meer dan vijf kinderen. Samen met onze oudste meisjes was ik al gauw gewonnen voor het idee om op tv te komen, want ik ben heel fier op mijn gezin. Deze unieke kans wilden wij dan ook zeker niet aan ons voorbij laten gaan”, vertelt Nena.

“Kevin was eerder weigerachtig, maar na een verkennend gesprek met de tv-makers raakte ook hij overtuigd. We hebben uiteindelijk niks te verbergen en we wilden graag aan de buitenwereld tonen hoe het er bij ons echt aan toe gaat. Daar krijgen we immers wel eens opmerkingen over, alsof het hier een zottekot vol ongemanierde kinderen zou zijn. Integendeel: ze zijn heel respect- en liefdevol en zullen alle kijkers charmeren!”

“We wilden tonen hoe het er bij ons echt aan toe gaat”

Ook het feit dat Stephanie Planckaert het nieuwe programma presenteert, gaf hen een duwtje in de rug. “Ik ben een grote fan van ‘De Planckaerts’ op tv, dus ik keek er echt naar uit om Stephanie te ontmoeten”, zegt Nena. “Ik was best wel zenuwachtig, maar al gauw bleek dat zij een hele lieve, zorgzame mama is. Ook wanneer de camera’s niet draaiden, was ze heel sympathiek en stak ze graag een handje toe in het huishouden. Ze hielp zelfs mee met de baksters voor Gunther en Yarne, die leiden aan de immuunziekte PID. Stephanie is een echte familiemens en zij is dan ook de geknipte vrouw voor dit programma!”

En de geknipte man, dat is Kevin. Ondertussen is hij immers gesteriliseerd. “We zijn blij met onze grote kroost omdat we heel veel liefde van hen krijgen, maar zeven is genoeg. Tenslotte moeten we elke dag weer alles geregeld krijgen. Ik werk fulltime als lasser en heb nog een bijberoep en Nena werkt parttime als poetshulp. Zij neemt praktisch het volledige huishouden op zich, maar ik ga wel dikwijls mee shoppen of op uitstapjes. Ook op feestjes ben ik er altijd graag bij”, zegt hij.

Eerste aflevering

In GBS De Linde in Zarren, waar nu zes van de zeven kinderen school lopen, zijn ze alvast benieuwd naar de eerste aflevering die zaterdag op tv te zien is. “Ook wij hebben nog geen beelden gezien, maar de avond voorheen is er al een avant-première voor de zes gezinnen die aan het programma deelnamen. We kijken er al alvast naar uit om die andere ouders te ontmoeten en hun verhaal te horen”, zegt Kevin.

“Reacties zullen er sowieso volgen, maar die krijgen we nu ook al en die kunnen we naast ons neerleggen. We hopen gewoon dat mensen wat begripvoller zijn wanneer wij eens ergens te laat komen of een afspraak moeten afzeggen als er iemand ziek is”, klinkt het nog.

‘Families XXL’ is vanaf zaterdag 30 maart elke zaterdag om 20.25 uur te zien op VTM.