Van vrouwelijke Verraders tot binnenkijken in het Kortrijks Detentiehuis… zo West-Vlaams is het najaar van VTM

Verzoenend in Blind Getrouwd, messcherp in De Verraders. Ingeborg wordt op zijn zachtst gezegd spraakmakend dit najaar. © VTM
Bert Vanden Berghe

Nadat de najaarsprogrammatie van Play4 werd voorgesteld, werd ook die van VTM op ons losgelaten. Zij pakken naar eigen zeggen uit met een gevarieerd aanbod.

Van comedy tot een quiz en van feelgood tot mysterie: VTM pakt uit met een brede waaier aan genres, nieuwe talenten, vertrouwde gezichten in verrassende rollen en frisse twists in sterkhouders. Daarbij wordt de zogenaamde VTM-familie ook uitgebreid, met onder meer Barbara Sarafian. Zij is te zien in Kotmadam Sarafian, waarbij ze een academiejaar lang samenwoont met 7 studenten. Doet ook zijn intrede bij VTM: Bruno Wyndaele. Als quizmaster keert hij terug naar zijn vertrouwde habitat, en deze keer is dat The Floor, waarbij 100 spelers het speelveld proberen te veroveren.

Guga Baùl kruipt in de huid van onder meer Bart Appeltans en Gert Verhulst.
Guga Baùl kruipt in de huid van onder meer Bart Appeltans en Gert Verhulst. © VTM

Ook terug van lang weggeweest: een parodieprogramma. Zes jaar na Tegen de Sterren op pakt VTM uit, met Sterregem. Het gelijknamige fictief dorpje huisvest de beau monde van de Vlaamse showbizz. Daarbij kruipt onder meer Guga Baùl in de huid van Bart Appeltans en is zijn versie van Gert Verhulst ronduit griezelig realistisch te noemen. Clara Cleymans kruipt dan weer in de huid van Camille. Opvallend: ook YouTube-fenomeen ACID wordt geparodieerd. VTM wil duidelijk bij de cool kids horen, want ze pakken op VTM GO ook uit met de fictiereeks BLUR over een vriendengroep die na het middelbaar hun vleugels uitslaat. Camille Vanuxem moet op datzelfde streamingskanaal de thema’s aanpakken waar Gen Z mee bezig is, in de reeks No Cap.

Het Detentiehuis in Kortrijk werd van bij de opening gevolgd door camera's.
Het Detentiehuis in Kortrijk werd van bij de opening gevolgd door camera’s. © VTM

Nog meer reality krijgen we op VTM 2, waar we achter de schermen kijken van de haven van Antwerpen-Brugge in De Haven. Het Detentiehuis werpt dan weer een exclusieve blik achter de schermen van het eerste detentiehuis in België, namelijk dat van Kortrijk, en leeft mee met de verhalen van het personeel en de bewoners die hun leven terug op de rails willen krijgen. De twee voorgaande leefwerelden krijgen overigens ook het bezoek van Bockie De Repper, voor het nieuwe seizoen van Dat Eet Dan Gelukkig Zijn.

Verder gaat Laura Tesoro een interieurprogramma maken met Bart Appeltans. Dag & Bedankt is te zien op VTM. Kürt Rogiers praat dan weer met overlevers van bepaalde rampen in Tussen Leven en Dood.

The Masked Singer wordt ook dit seizoen in goeie banen geleid door Jens Dendoncker.
The Masked Singer wordt ook dit seizoen in goeie banen geleid door Jens Dendoncker. © VTM

Dit najaar pakken ze ook uit met de sterkhouders van dienst. Presentator Jens Dendoncker mocht een nieuw seizoen van The Masked Singer in goeie banen leiden, daarbij geholpen door enkele West-Vlaamse gastspeurders. Hij is straks ook te zien in een nieuw seizoen van Wie Zoekt Die Wint. In Blind Getrouwd zien we straks hoe Izegemnaar Jonas in het huwelijksbootje stapt met een onbekende. Last but not least is er De Verraders, met onder de twintig bekende Vlamingen ook vijf van onze provincie: Annelien Coorevits, Isabelle Van Hecke, Sofie Dumont, Julie Colpaert en Ingeborg. Vooral naar die laatste is het uitkijken. In het fragment dat we te zien kregen, reageert Ingeborg niet minder dan furieus over een bepaalde situatie in het kasteel. Keert ook terug, gelukkig iets kalmer, is Luk Alloo met een nieuw seizoen van Alloo bij de Verkeerspolitie.

Lize Feryn duikt op de romantische comedy Single Bells.
Lize Feryn duikt op de romantische comedy Single Bells. © VTM

Later dit najaar zien we de romantische kerstkomedie Single Bells debuteert Julie Van den Steen als actrice aan de zijde van ronkende namen als Marleen Merckx en Frank Focketyn. Ook Lize Feryn speelt mee. Tensotte pakken ze ook uit met de shiny floor show Lift You Up, waarin Metejoor, Laura Tesoro, Jasper Steverlinck en Bart Peeters hun carrière in de strijd om een nieuwe carrière te lanceren. Ze gaan op zoek naar bijzonder zangtalent om samen hun volgende hit uit te brengen, het podium te delen en op tournee te gaan. Koen Wauters presenteert het programma, samen met nieuwkomer Eva De Roo, die we kennen van Studio Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier