Van tv tot podcast, de zussen Coorevits zijn alomtegenwoordig: “Bij ons moet je wel tegen een stootje kunnen”

Annelien en Stephanie zijn te horen (en te zien) in ‘Celebrity Klopjacht’ en ‘De Zussen Coorevits’. © Play4
Bert Vanden Berghe

Annelien Coorevits is op zondagavond maar liefst drié keer te zien op televisie. Zo doet ze mee aan ‘De Verraders’ op VTM en schittert ze met haar zus Stephanie in ‘Celebrity Klopjacht’ en ‘De Zussen Coorevits’ op Play4. Dat laatste is ook te beluisteren als podcast. “Wij zeggen alles tegen elkaar. Echt alles.”

Het hart op de tong én prettig gestoord. Dat is wel het minste wat je van de twee sympathieke zussen Coorevits kunt zeggen. De één is onderneemster, de ander kinderpsychologe dus aan sérieux geen gebrek. Maar steek ze samen, schuif er een microfoon tussen en de tijd, anekdotes en lachsalvo’s vliegen voorbij. Dat was ook het opzet van de podcast De Zussen Coorevits, die ook integraal op tv te zien is. “Oorspronkelijk wilden we een programma pitchen bij Play”, vertelt Annelien. “Ik ben altijd heel punctueel en nooit te laat, maar plots zat alles tegen onderweg. Van het halfuur dat we kregen, schoten plots maar vijf minuten meer over.” “Wij stormden daar binnen als twee wervelwinden, en deden ons verhaal”, weet Stephanie. “Ze vonden onze dynamiek zo leuk dat ze ons in de plaats daarvan Celebrity Klopjacht en een podcast voorstelden. Je voelt bij allebei, en zeker in die podcast, dat we elkaar door en door kennen. We hebben geen schaamte ten opzichte van elkaar, laat staan geheimen. In die zin dat onze wederhelften het soms gênant vinden.” “Vertellen jullie dan alles tegen elkaar?, vragen ze dan”, aldus Annelien. “Jawel, álles.” (grijnst)

In aanloop van de podcast werden er drie proefafleveringen gedraaid. Annelien: “De grootste uitdaging was om altijd weer terug te keren naar een centraal thema. Soms schoot het alle kanten op en raakten we in een halfuur wel twintig onderwerpen aan bij wijze van spreken. Of er dingen zijn waar we niet over babbelen? Bitter weinig. We kunnen geen podcast maken met ons twee zonder dat het persoonlijk wordt, maar het is nu ook niet dat ik privé-details ga blootgeven. Soms is het een beetje gênant, ja. Maar ik denk dat ruzie op reis of gedumpt worden wel herkenbare zaken zijn en zeker horen bij het leven.”

Geen ruziemaker

Geen verrassing overigens dat Annelien dezer dagen ook met sprekend gemak de uitdagingen aanpakt in De Verraders en Celebrity Klopjacht, aangezien ze dankzij de boekskes al vaker opgejaagd wild en slachtoffer van leugens was. Al focust de zakenvrouw (met ‘AC by Annelien’ runt ze een fashionlabel, red.) zich steevast op de positieve zaken, en dat is de fun die ze beleefde bij de twee programma’s. “De Verraders was tof om te doen. Ik ging vaak eerder weg van de camera’s, een glaasje wijn drinken op het terras. Waarbij mensen dan een klapke kwamen doen. Dat was dan opeens verdacht.” (lacht) “Maar ik ben geen ruziemaker. Als ik iets wil weten, ga ik het op de man af vragen. Ik ga ook niet bleiten voor de camera.”

“Ik denk zelfs niet dat je kán bleiten”, aldus Stephanie. “Maar ik zou het zelf ook niet kunnen voor een camera, ik val nog liever dood.”

Aan één blik genoeg

Iets meer buiten de comfortzone was Celebrity Klopjacht. Stephanie: “Ik had daar megaveel stress voor. Simpelweg omdat je je niet kan voorbereiden. En ik ben ook nogal competitief ingesteld.”

“Ik had het met niemand anders willen doen”, aldus Annelien. “We hebben ooit eensBeste Vrienden(toen op Eén, red.) gedaan en veel meer gezaagd tegen elkaar. Ondertussen zijn we al een paar jaar ouder en weten we steeds beter hoe we elkaar moeten aanpakken of op welk moment we elkaar moeten gerustlaten.” Stephanie: “Zo kregen we vaak dezelfde vragen in de auto (niet elke verplaatsing haalt de montage, red.), maar na zes keer op een dag had ik het gehad. Met één blik wist Annelien al dat ze kon overpakken.”

“Als je me bij Erik (Van Looy, red.) of Olga (Leyers, red.) had gezet, was het een ander verhaal geweest. Je let dan altijd een beetje op met wat je zegt, want je wil geen collega’s schofferen. Nu kon ik perfect zeggen: stop met zagen, zwijg nu eens of herpak u zonder dat het écht persoonlijk werd genomen. Want we kunnen niet alleen de toffe dingen tegen elkaar zeggen, we durven het ook uitspreken als we ons ergeren.”

Niet trunten

“We zijn nogal euh… klassiek West-Vlaams opgevoed”, sluit Stephanie aan. “Niet te veel zagen, trunten, bescheiden blijven en hard werken. En als je faalt, zorgen dat je het de volgende keer niet doet. Bij onze familie moet je wel tegen een stootje kunnen.”

“Maar de familiefeesten zijn altijd halve fuiven”, glimlacht Annelien. “Niet dat er zoveel ex-lieven zijn, maar ze zeiden altijd dat ze onze familie nog meer gingen missen. We hebben echt de sjiekste familie. Het nieuwe lief van Robbert (hun broer, red.) was bij onze eerste ontmoeting niet op haar mondje gevallen én grappig.” “Ze was meteenone of us”, aldus Stephanie. “Robbert en onze zus Liselotte eens te gast in de podcast? Dat zou wel tof zijn. Het zou ook geweldig zijn als we ons moeder kunnen overtuigen, maar we zien wel”, aldus Annelien. “Of er nog een programma in de pijplijn zit? Lijkt ons leuk, maar nog extra podcastafleveringen zien we even goed zitten. Zolang we maar onszelf kunnen en mogen zijn.”