Van De Columbus tot een nieuwe ochtendstem bij MNM… zo West-Vlaams is het najaar van VRT

Het tweede seizoen is vanaf 6 december al te zien op VRT MAX. © VRT
Bert Vanden Berghe

Dit najaar pakt VRT uit met een resem nieuwe titels. Daarbij wordt er stevig ingezet op het online platform VRT MAX met onder meer het tweede seizoen van Knokke off.

Vorige week stelde Play4 al hun najaar voor, en VTM deed dit gisteren. Ook de openbare omroep pakt uit met een pak nieuwe programma’s en klassieke kleppers vanaf september. Wij zetten ze even op een rijtje.

Bij VRT gaat Dieter Coppens – met roots in Oostende – op pad met Kevin Van Den Bosch, die hij leerde tijdens Down the road. In ‘De Goudvis’ varen ze doorheen ons land met een zelfgemaakt bootje en meren ze overal aan voor een babbeltje en een slaapplek. Arnout Hauben trekt dan weer ‘Dwars door de Lage Landen’ met onder meer zijn Brugse cameraman Ruben Callens, en Wim Lybaert haalt zijn Columbus van stal. Ook fijn: ‘40 jaar reilen en Heylen’, waarbij Martin Heylen bekenden en onbekenden op zoekt die hij in een vorig leven interviewde of waarmee hij een tijdje optrok in binnen- en buitenland.

Eén van de mooiste programma's van afgelopen jaren krijgt nog een extra seizoen, hoera!
Eén van de mooiste programma’s van afgelopen jaren krijgt nog een extra seizoen, hoera! © VRT

Later dit seizoen krijgen we straffe West-Vlaamse fictie met het derde seizoen van Onder Vuur. (lees hier het interview met regisseur Kristof Hoornaert) Zal ongetwijfeld nog harder naar de keel grijpen: ‘Leven in verlengingen’, waarbij Tore Sercu gevolgd wordt. De zoon van acteur en regisseur Mathias Sercu kreeg een paar jaar geleden te horen dat hij maar een paar maanden meer te leven had. Die andere regisseur, Jan Verheyen, keert dan weer terug naar Phuket, 20 jaar na de tsunami en de plek waar hij zelf aan de dood ontsnapte.

Mathias en Tore Sercu.
Mathias en Tore Sercu. © VRT

Bij Canvas is het uitkijken naar ‘Het Vaticaan, de staat van de kerk’ waarbij Kat Steppe de 2.000 jaar oude organisatie van binnenuit fileert. Begin 2025 pakt Ketnet uit met een gloednieuwe reeks van #LikeMe. Niet zomaar een volgend seizoen, maar een volledig nieuw verhaal met een andere cast. (lees er hier alles over)

Ook VRT MAX wordt iets om in de gaten te houden. Het streamingsplatform pakt uit met een resem programma’s zoals ‘Wat is liefde?’, waarbij Elodie Gabias een antwoord zoekt op de universele vraag der vragen én ook de liefde van haar leven. Al kijken de meesten uit naar 6 december, want dan verschijnt het langverwachte tweede seizoen van het immens populaire en geprezen ‘Knokke off’.

Met Elodie Gabias is het altijd pret verzekerd!
Met Elodie Gabias is het altijd pret verzekerd! © VRT

In radioland gaat MNM voor een complete rebranding, met een nieuw logo en een nieuw ochtendblok. Nadat Robin Keyaert en Kawtar Ehlalouch al afscheid namen van de ochtendshow, wordt dat gaatje nu ingevuld door Sander Gillis, Maureen Vanherberghen en Imane Boudadi uit Vlamertinge.

MNM-presentatrice Imane Boudadi vervangt Robin Keyaert in de ochtend.
MNM-presentatrice Imane Boudadi vervangt Robin Keyaert in de ochtend. © MNM

Nu al oogt 2025 veelbelovend. Zo is er de terugkeer van Man Bijt Hond, krijgt het radioprogramma WinWin van Xavier Taveirne een afgeleide op televisie en keert Niels Destadsbader ook terug met een nieuw seizoen van ‘Ik vraag het aan’. Eind dit jaar is er al een special naar aanleiding van De Warmste Week.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier