Thibaut uit Helkijn beleeft kermisdroom dankzij Droomfabriek: “Het was een topavond”

Bart Peeters samen met Thibaut in de Droomfabriek. © Jokko
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Thibaut Demurie uit Helkijn beleefde dankzij de Droomfabriek de dag van zijn leven. De 11-jarige gepassioneerde kermisfan mocht gisterenavond zijn verhaal doen in de live-uitzending op VRT 1.

Al van zijn vierde levensjaar is Thibaut in de ban van de kermis. “Mijn eerste kermisbezoekje in Brugge herinner ik me nog levendig”, vertelt hij. “De structuur, het vele metaal, de constructies. Het triggert me zo erg dat ik tot op heden alles wil weten over het reilen en zeilen van de kermis in het algemeen. De attracties zelf betreden interesseert me minder. De muziek, de lichtjes, de stem achter de attractie… Ik probeer alles op YouTube terug te vinden.”

“We stonden in Hasselt aan de bib te wachten toen Bart Peeters me plots meenam. Een droomwereld ging open voor mij” – Thibaut (11)

“Ondertussen heb ik al aardig wat miniatuurattracties op de kop kunnen tikken. Via internet en op Kerstmarkten vond ik al enkele mooie exemplaren. Zo kan ik al stilaan mijn eigen dorpje bouwen. Ook in lego ben ik begonnen met een collectie aan te leggen. Ik bezocht al grote kermissen in onder andere Oudenaarde, Brugge, de Paasfoor in Kortrijk en Hasselt… maar ook pretparken zoals Plopsaland en Bellewaerde. Vorig jaar probeerde ik bij een viertal attracties om eens in de micro te spreken. Ik kwam helaas telkens van een kale reis terug. Kort daarna kwam de Droomfabriek. Mijn mama stuurde mijn verhaal in met het gekende resultaat.”

Grote verrassing

“Nietsvermoedend ging ik op 16 september naar de kermis in Hasselt. We stonden aan de bib te wachten tot plots Bart Peeters me meenam. Een droomwereld ging open voor mij. Daar mocht ik met Marcske van FC De Kampioenen en Bart op enkele attracties. Toen kwam voor mij het hoogtepunt toen ik achter het bedieningspaneel van de Deca Dance mocht plaats nemen. Toen plots mijn vrienden van het Sint-Jan Berchmanscollege en mijn ploeggenootjes van KVK Avelgem verschenen maakte dit het plaatje compleet. Ik mocht eerst rondgaan om de jetons op te halen voor een rondje met hen. Mijn stem weergalmde door de boxen. Zalig.”

Live-uitzending

“Wat ik later wil worden? Een eigen attractie bezitten zou natuurlijk de max zijn. Een job in het kermisleven moet super zijn. Ik had al afgesproken om met enkele vrienden te gaan samenwonen.” Gisterenavond kreeg Thibaut zijn droomwereld nog een vervolg met de live uitzending op VRT 1. “Al om 12 uur trokken ik samen met mijn papa en mama Gerald en Joyce en zus Zoë richting Brussel,” gaat Thibaut verder. “Ook mijn opa, twee oma’s en dooppeter waren er bij. Ik ben daar heel goed verwend geweest hoor,” glundert Thibaut. “Ik kreeg eerst uitleg waarna ik mijn tekstje mocht oefenen. Na de generale repetitie voelde ik mij al meer op mijn gemak. De gezonde zenuwen verdwenen als sneeuw voor de zon. Na de make-up en een hapje eten volgde de uitzending. Ook achter de schermen mocht ik meehelpen. Het was een topavond. Ik ontmoette ook Gloria Monserez.”

“We waren vooral blij dat we Thibaut zijn droom met dank aan de Droomfabriek konden laten uitkomen,” zegt mama Joyce ten slotte. “We wilden voor hem een plezante dag en daar zorgden alle medewerkers van de Droomfabriek voor. Iedereen kwam spontaan babbelen waardoor er van stress geen sprake was. Het was daar een gezellige boel,” besluit Joyce met de glimlach.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier