“Spaarpotje voor baby die op komst is” : Roeselarenaar Dieter Callewaert maandagavond in derde aflevering Blokken

De uit Poelkapelle afkomstige Roeselarenaar Dieter Callewaert (35) neemt maandagavond deel aan zijn derde Blokken-ervaring. © gf
Anton Peene Reporter

De uit Poelkapelle afkomstige Roeselarenaar Dieter Callewaert (35) neemt maandagavond deel aan zijn derde Blokken-ervaring. In de voorbije twee afleveringen won hij vlot de voorronde en vond hij snel de achtletterwoorden ‘infectie’ en ‘winnares’.

Dieter groeide op in Poelkapelle. Zijn moeder Colette Bekaert heeft er nog steeds een kapsalon in de Houthulstseweg. Na zijn lager in VBS De Ooievaar ging hij naar het college in Ieper. Zijn hogere studies volgde hij aan de Universiteit van Gent. Hij behaalde de master criminologie. “Daarna volgde ik een avondopleiding begrafenisondernemer en ik werkte acht jaar voor verschillende uitvaartcentra”, vertelt Dieter. “Sinds twee jaar ben ik actief bij Agristo. Een groot aardappelverwerkend bedrijf met hoofdkantoor in Wielsbeke. Ik doe er de customer service. We exporteren naar 150 landen en ik ben verantwoordelijk voor Europa en het Verenigd Koninkrijk.”

Rockmuziek

In zijn vrije tijd is Dieter loper en muziekfan. “Vroeger baskette ik in Langemark en Ieper, nu ga ik graag lopen. Daarnaast ben ik fan van het stevigere rockgeweld en ik deel die passie met mijn schoonvader Frank Degryse. Ik volg ook Italiaanse les. We gaan daar graag met vakantie.”

Roeselare

Intussen volgde Dieter de liefde naar Roeselare. Hij woont er samen met zijn vriendin Eline Degryse. “Tijdens het koken zetten we Blokken op en mijn vriendin vond dat ik het goed kon uitleggen”, lacht Dieter. “Ze zei dat ik me beter eens zou inschrijven. Uiteindelijk mocht ik na mijn online inschrijving naar de preselectie in Vilvoorde en schopte ik het tot in de studio. De opnames dateren nog maar van enkele weken geleden.”

Derde keer

Maandagavond is er de derde aflevering. In de twee eerste afleveringen haalde hij 880 en 960 punten en vond hij vrij vlot de achtletterwoorden ‘infectie’ en ‘winnares’. “Ik mag niet verklappen hoe het verdergaat, maar het was sowieso een onvergetelijke ervaring. Het doel was om één aflevering te overleven. Of ik vaker quiz? Af en toe met enkele vrienden, maar zeker niet wekelijks. Deze eerste tv-ervaring smaakt zeker naar meer. Ik voelde weinig zenuwen tijdens de opnames. Mijn vriendin, mijn mama en enkele collega’s waren aanwezig tijdens de opnames en ik kreeg al veel fijne reacties. Zelfs een juffrouw van mijn lagere school, die ik al een hele tijd niet meer gehoord heb, had me op televisie gezien en stuurde een bericht.”

Vaderschap

Intussen won hij al 2.000 euro. “Dat zal goed besteed kunnen worden, want binnenkort verwelkomen we ons eerste kindje”, glundert Dieter.

Blokken is elke werkdag vanaf 18.30 uur op VRT 1.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier