Ramy in de Blind Auditions van The Voice: “Ik heb me gewoon ingeschreven voor de lol”

Zondag brengt Ramy Msegued zijn versie van ‘July’ van Noah Cyrus. © VTM
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Nieuwkerkenaar Ramy Msegued was amper zestien toen hij zich vorig jaar inschreef voor The Voice van Vlaanderen. Tot op zijn Blind Audition, die te zien is op zondag 18 februari op VTM, hadden zelfs zijn ouders hem nog nooit voluit horen zingen.

Ramy Msegued woont sinds twee jaar in Nieuwkerke met zijn vader Khalid, stiefmama en stiefbroertje Zayn. Zijn mama woont in Antwerpen met zijn twee broers. Hij zit in het vierde jaar natuurwetenschappen in GO! Middenschool in Ieper. Nu is hij zeventien, maar toen hij zich inschreef voor The Voice was Ramy amper zestien.

“Ik vond het leven een beetje saai. Het is altijd hetzelfde. Ik had nood aan iets anders en dus dacht ik: ik schrijf me in voor The Voice van Vlaanderen”, vertelt Ramy.

Geen zangervaring

Niemand heeft veel zangervaring op zijn zestiende, maar Ramy zeker niet. “Voor de Blind Auditions van The Voice had ik nog nooit gezongen voor een publiek. Zelfs mijn ouders hadden me nog nooit horen zingen. Ze moeten wel al eens iets opgevangen uit mijn kamer, maar het was de eerste keer dat ze me voluit hoorden zingen.”

“Ik vond het leven een beetje saai, had nood aan iets anders”

Maar hoe wist hij dan dat hij zo goed kon zingen? “Dat wist ik niet. Ik heb me gewoon ingeschreven voor de lol. Ik had echt niet verwacht dat ik geselecteerd zou zijn. Ik zing thuis wel veel op mijn kamer, maar zanglessen heb ik nog nooit gevolgd. Het is puur uit mezelf. Ik heb wel een tante die kan zingen, dus misschien zit het een beetje in het bloed.”

Favoriete nummer

Op zijn kamer in Nieuwkerke luistert Ramy het liefst naar artiesten als Noah Cyrus en Shawn Mendes. “Eigenlijk luister ik naar van alles”, zegt Ramy. “Maar voor de Blind Auditions koos ik wel voor een van mijn favoriete nummers: July van Noah Cyrus. Het was heel spannend. Niet dat ik echt stress had om voor een publiek te zingen, maar eerder voor mijn familie die daar stond. Ik weet niet waarom.”

Zijn mama, papa, twee broers, nonkel en twee schoolvrienden waren mee als supporters. “Heel de dag door was ik niet echt zenuwachtig. Nochtans was het een lange dag. De zenuwen kwamen pas toen ik backstage klaar stond om op te treden, toen ik op een scherm mijn familie zag staan. Maar ik heb het toch gedaan, al hebben de zenuwen met wel parten gespeeld.”

Wie wil weten of coaches Jan, Natalia, Koen en/of Mathieu hun stoel zullen omdraaien voor Ramy’s versie van July moet zondag om 19.55 uur afstemmen op VTM.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier