Na nieuw record in ‘Blokken’: ook deze vijf West-Vlaamse kandidaten maakten indruk

Dit zijn de West-Vlaamse topspelers: Saar Bossuyt, Ewout Leys, Elise Stassen, Britt Lonneville en Jolien Verfaille. © VRT
Bert Vanden Berghe

Dinsdag werd een nieuw puntenrecord gehaald in het populaire VRT-programma ‘Blokken’, door de Aalsterse Fien Amant. Wij blikken even terug op de West-Vlaamse toppers die al de revue passeerden.

In de slotseconde van de tweede ronde sloeg de 26-jarige Fien Amant eerder deze week zelfs presentator Ben Crabbé met verstomming door maar liefst 600 punten te halen. Goed voor een nieuw record in het programma dat in september dertig jaar bestaat. Ook deze West-Vlaamse toppers houden goeie herinneringen over aan het programma:

1. Ewout Leys

In 2018 mocht Ewout Leys, toen 25 jaar en afkomstig uit Ieper, terugkeren voor een twaalfde aflevering. Niemand had hem dat ooit voorgedaan. In 2020 werd het record gebroken door Kiana Buttiens, die dertien afleveringen had gehaald.

2. Jolien Verfaille

Eind 2023 schopte Jolien Verfaille uit Wervik het tot de achtste aflevering. Ironisch genoeg moest ze het synoniem zoeken voor ‘wint nooit’, en kwam ze niet op het woord ‘kansloos’. Uiteindelijk ging ze naar huis met maar liefst 7.500 euro en een televisietoestel.

3. Britt Lonneville

Exact een jaar geleden won Britt Lonneville (32) uit Brugge de seizoensfinale van ‘Blokken’. De wetenschappelijk medewerker voor het VLIZ maakte eerder al indruk met haar deelname van zes afleveringen. Nadat ze al een televisie en 5.250 euro won, scoorde ze in de finale een reis naar Malta.

4. Saar Bossuyt

In september 2013 maakte Saar Bossuyt uit Kortrijk indruk met elf uitzendingen. Tijdens de tien voorafgaande deelnames slaagde ze er vier keer in om in de voorronde meer dan 1.000 punten te scoren, met een uitschieter van 1.210 punten. Ze won uiteindelijk meer dan 10.000 euro.

5. Elise Stassen

Op 10 december 2017 werd de 5.000ste aflevering gespeeld. In de drie weken ervoor werden de vier beste vrouwen en de vier beste mannen uit de laatste 1.000 afleveringen van Blokken uitgenodigd. Elise Stassen uit Brugge, die al 9 afleveringen had gespeeld, won ook deze jubileumaflevering. Zij won een reis naar Zuid-Afrika en 13.000 euro. Het werd een van de meest bekeken afleveringen van Blokken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier